“HEIDAG 2015” VAN DE PGDAW “HEIDAG 2015” VAN DE PGDAW

Aanleiding voor het organiseren van deze Heidag zijn de huidige en te verwachten ontwikkelingen binnen onze Protestantse Gemeente Dokkum-Aalsum-Wetsens.
Het ochtendprogramma bestond uit het verzamelen en uitwisselen van informatie.
Woordvoerders van de wijkgemeenten en de diaconie gaven een korte samenvatting van de belangrijkste zaken in beleid en werk van hun wijkgemeente en de diaconie.
Dhr. Tseard Waslander, voorzitter van het College van Kerkrentmeesters, schetste vervolgens aan de hand van een PowerPoint-presentatie de financiële prognoses voor de komende jaren.
De Meerjarenbegroting 2015-2020 laat een structureel en oplopend tekort zien die aanpassingen in de kerkelijke organisatie noodzakelijk maken.
Als laatste punt van het ochtendprogramma werden de mogelijkheden besproken om het ledenbestand te actualiseren. De door wijkgemeente 2 opgestelde enquête werd hierbij als voorbeeld gebruikt.
Na de lunch bestond het middagprogramma uit het verder doordenken en bespreken van de gepresenteerde gegevens. Er volgden drie gespreksrondes: pastoraat, gebouwen en personeel.
Na elke ronde volgde een plenaire rapportage en nabespreking.
Aan het einde van het programma werd de balans van de dag opgemaakt met de volgende conclusies:

• twee sporen aanpak: (1) doorgaan met aanpassingen waar mogelijk en (2) grondige herbezinning op de toekomst en haar mogelijkheden
  • dit werken langs twee sporen vereist een omvangrijk en ingrijpend proces waarbij iedereen nodig is
  • de AK wordt gevraagd dit proces zo snel mogelijk te starten
  • iedereen is overtuigd van de blijvende waarde van onze Protestantse gemeente.
We zien in dankbaarheid terug op deze geslaagde en in uitstekende sfeer verlopen Heidag.
Een foto-impressie van deze dag vindt u door HIER te klikken.

Sipco H. Soorsma
Scriba Algemene Kerkenraad