zo 10 december 2017

Grote Kerk
Tijdstip:
 15.30

In 2017 is het 100 jaar geleden dat Finland onafhankelijk werd. Het land, met een zeer bewogen geschiedenis viert dit jaar daarom feest en dat mag niet onopgemerkt voorbij gaan. Ter ere van de feestelijke viering "Finland 100 jaar" organiseren de Stichting “Tauno Marttisen Kunniaksi” en de Stedelijke Harmonie Dockum”  een concert op zondag 10 december 2017 in de Grote- of St. Martinuskerk op de Markt in Dokkum. Aanvang 15.30 uur.
Voor deze gelegenheid heeft professioneel kantele speelster Taru Maaria Kuparinen-Säilä uit Helsinki haar medewerking toegezegd. De kantele werd eigenlijk geschapen in de Finse heldenepos “de Kalevala” en is hét Finse volksinstrument bij uitstek. Verder zal van het fagotconcert van B.H. Crusell (1775-1838) een arrangement gemaakt worden voor fagot en harmonie orkest (arr. Willem Flisijn) dat fagottist Dirk Meijer samen met de Stedelijke Harmonie Dockum uit zal voeren. Ook zullen drie koren, samen zo’n 70 zangers, uit Dokkum en omgeving medewerking verlenen aan dit speciale concert. Zij zullen o.a. de beroemde hymne uit Finlandia van Jean Sibelius ten gehore brengen. Op het programma staan verder werken van Tauno Marttinen, J.B. Crusell, Timo Forsström, Jukka Viitasaari, Raine Ampuja, Jorma Panula e.a. De Stedelijke Harmonie Dockum staat onder leiding van Douwe Veenstra.

datum en tijdstip 13-12-2017 om 14.30

Eetgroep Grote Kerk