Nog lopende tentoonstelling in de Grote Kerk van Dokkum trekt al 5000 bezoekers. “Open Kerk 2015”

Iedere zomer is er in de Grote of Sint Martinuskerk  van Dokkum een tentoonstelling. Vorig jaar exposeerde beeldend kunstenaar Pyr Bosma. Deze zomer is er veel te zien over de geschiedenis van het kerkgebouw door middel van een aantal fraaie platen. Ook is er een bijzondere kaart te zien van noord-Friesland rond het jaar 800.
Al op de eerste augustus, een week eerder dan in 2014, kwam de 5000e bezoeker de kerk binnen. Het was mevrouw Frankla Popken uit Menaam. Ze genoot van wat er te zien was en van het orgelspel. Als speciaal welkom kreeg ze een bos bloemen aangeboden door Ankie Wiersma van de Open Kerkcommissie.

De expositie is nog tot medio september vrij toegankelijk op woensdag-, donderdag-, vrijdag- en zaterdagmiddagen van 2 tot 5 en vrijdagsavonds van 7 tot 9.

datum en tijdstip 17-01-2018 om 14.30

datum en tijdstip 17-01-2018 om 19.00