Bezoek aan de Muiderkerk Amsterdam op zondag 16 juni 2017 Bezoek aan de Muiderkerk Amsterdam op zondag 16 juni 2017

We hadden afgesproken om ons om 7.45 te verzamelen bij de Grote Kerk en vervolgens vertrokken we met 2 auto’s richting Amsterdam. Zonder tussenstop arriveerden we zo rond de klok van 10 uur bij de Muiderkerk. Daar wachtte ons een hartelijk welkom  en stond de koffie met wat lekkers erbij al klaar. Voordat de kerkdienst begon hadden we nog tijd om even bij te praten. Voor sommige van ons was dit de eerste keer en dus werd er ook kennisgemaakt. Om 10.30 begon de kerkdienst en die werd geleid door dominee Richtsje Abma. Zij heeft een Friese achtergrond.  Haar moeder is Sjoukje Abma, die begin tachtig is en heel betrokken en actief in de Muiderkerk.  Het was een mooie dienst. De Evangelielezing was uit Johannes 3:1-15 en de schriftlezing 2 Korinthe 13: 11-13. De schriftlezing werd door Boukje Keijzer in het Fries voorgelezen en daarna door Silla Vriesema in het Nederlands.
Na de preek hield Herman Stormer een korte toespraak en overhandigde een fles Bonifatiuswijn, deze is bestemd voor Greteke de Vries, de nieuwe predikant  die 18 juni zal worden bevestigd in de Muiderkerk.  Na de dienst hebben we met elkaar koffiegedronken. Het door ons meegebrachte suikerbrood viel wel in de smaak want de schaal was in mum van tijd leeg. Omdat het mooi zomerweer was werd besloten om in een park te gaan lunchen.
Tijdens de lunch in de tuin van de Centrale Diaconie werden we geïnformeerd over diverse projecten waar men daar mee bezig is, vaak in samenwerking met de Elthetokerk en de kerk van ds.Visser in IJburg
Na de lunch gingen we lopend richting de metro. Vandaar vertrokken we naar de voormalige “Bijlmer Bajes”.  Dat is nu een plek die nu dienst doet als opvang voor asielzoekers en ruimte geeft aan allerlei activiteiten.  Daar aangekomen werden we opgewacht door Harm Puite. Harm heeft daar als sociaal ondernemer een ruimte gehuurd en is bezig met het opzetten van verschillende projecten en vertelde daarover. Na een korte rondleiding hebben we nog  bij elkaar gezeten en ervaringen uitgewisseld. Minne Boelens vertelde over de activiteiten waar de diaconie van de Grote Kerk mee bezig is.
Hierna hebben we nog een kop koffie gedronken en afscheid van elkaar genomen. We kunnen terugzien op een mooie en waardevolle dag en geïnspireerd door alle verhalen vertrokken we weer richting Dokkum.

Annemieke Nagel.

datum en tijdstip 17-01-2018 om 14.30