Startzondag Grote Kerk Startzondag Grote Kerk

Zondag 27 september was de startzondag van het winterwerk. Traditioneel beginnen we dan met het startontbijt. Daaraan deden zo’n 35 mensen mee aan een lange tafel, die zelf meegebrachte broodjes  gezamenlijk nuttigden. Ds Oosterhoff begon het ontbijt met een gebed. En omstreeks 9.00 uur werden na een gezellig samenzijn de tafels en stoelen weer op zijn plaats gezet en kon de eredienst op tijd om 9.30 beginnen. In deze dienst was er medewerking van een Noors koor Cantate Domino. Dit koor had de zaterdagavond ervoor een concert gegeven,  gezamenlijk met Collage uit Dokkum.

De startzondag is ook het moment waarop er wisselingen zijn in de kerkenraad. Twee ouderlingen (G.Bosma en P.Papenborg), twee diakenen (J.de Jager en K. Dijk) en twee  kerkrentmeesters (J. Grijpma, A.Nagel )hadden hun periode erop zitten. Twee diakenen (M. Boelens en S.Hoekstra) en een kerkrentmeester (K.Schreiber) werden bevestigd als ambtdrager.En aan het einde van de dienst werden ook nog vijf leidsters van de kinderkerk in het zonnetje gezet.

Al met al een gezellige start van het winterseizoen met nieuwe ambtdragers en  ambtdragers die er een periode op hadden zitten. En dat met medewerking van een Noors koor. En na afloop bleven vele mensen nog een kopje koffie drinken voor gezellig napraten.

datum en tijdstip 17-01-2018 om 14.30

datum en tijdstip 17-01-2018 om 19.00