Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente Dokkum - Aalzum - Wetsens
 
 
Welkom Welkom

Welkom op onze website van wijkgemeente 1: Op deze site vindt u informatie, actualiteiten en achtergronden van en over onze wijkgemeente. Onder de diverse rubrieken vindt u vast de informatie die voor u interessant kan zijn. We proberen de berichten zo volledig en echt nieuws te laten zijn. Daar hebben we uw hulp wel bij nodig, dus als er een bijzondere dienst of bijeenkomst is, schroom niet om dit op te sturen naar:

 
Israëlavond 31 oktober

Israëlavond 31 oktober

PERSBERICHT
 
 
Israëlavond met Opperrabbijn B. Jacobs in De Herberg
Het initiatief ‘Vrienden van Israël’ organiseert op dinsdagavond 31 oktober een Israëlavond in De Herberg. Spreker is: Opperrabbijn Binyomin Jacobs. Hij spreekt over de vraag: ‘Hoe kan het oeroude Jodendom antwoord geven op hypermoderne vragen?’ De Herberg is open vanaf 19.30 uur. In de foyer worden Israëlproducten en Israëlvlaggen verkocht en er is een boekentafel. Om 20.00 uur begint het programma met o.a. de Opperrabbijn. Er wordt een collecte gehouden voor de onkosten van de avond. Na afloop is er nog gelegenheid om in de foyer na te praten en opnieuw de boeken- en Israëlproductenmarkt te bezoeken. Iedereen is van harte welkom!

 
Cursus, "Op weg met een vluchteling" Cursus, "Op weg met een vluchteling"

Beste mensen 
U hebt in het verleden aangegeven als kerk betrokken te willen zijn bij het werk voor asielzoekers. Daarom willen wij u graag  uitnodigen voor de cursus "Op weg met een vluchteling" die wordt gegeven in de Christelijk Gereformeerde Kerk  "De Bethel"aan de Huizumerlaan 102 te Leeuwarden. De cursus is 4 avonden en is op 12 en 19 oktober en 2 en 9 november.
Zou u het in uw eigen gemeente bekend willen maken.
Opgave kan op de site van Gave(www.gave.nl)
Hopelijk mogen we leden van uw gemeente begroeten op de eerste lesavond. 
Geert Wiersma,
Regio Fryslân                                                                                                                                                                   
Stichting Gave
Gevlucht. Gezien. Geliefd
www.gave.nl / T  0519 223440 / M 06-55308343
 

 
Krystkuier Krystkuier

aanmeldingsflyer krystkuier

 
30+ers 30+ers

Als 30+ers staan we midden in het (drukke) leven: relaties, kinderen, werk, er is heel wat te noemen wat ons bezighoudt. Welke plaats neemt ons geloof in, in dit drukke leven? Houden ons nog wel met God bezig? Of kan Hij ons nog bezighouden?
In onze gemeente is er een goede en gezellige manier om in contact te komen met andere 30+ers en te spreken over geloven en de Bijbel in de breedste zin van het woord. Gemiddeld komen we één keer in de zes weken bij elkaar in De Herberg. De bijeenkomsten zijn heel erg gezellig, met leuke mensen en interessante onderwerpen. Deze mensen staan vaak op hetzelfde punt in hun leven als jij, waardoor er gesproken en geluisterd kan worden naar zaken die jou/ons bezighouden. Komend seizoen gaan we aan de hand van een boekje ons verdiepen in onze geloofslevens. We sluiten ons seizoen altijd af met een gezellig uitstapje naar bijvoorbeeld een restaurant.
Lijkt het jou of jullie leuk om (een keer) langs te komen, dan ben je/jullie van harte welkom op zondag 24 september, om 19:30 in De Herberg! Graag zien we je dan. Mocht je nog meer informatie willen, mail dan naar
Peter van der Meij

 
Excursie Catechisanten Excursie Catechisanten

Excursie catechisanten naar Westerbork
Bram, David, Demi en Wybren gingen zondagmiddag 10 september met ds. Herman de Vries als chauffeur naar Kamp Westerbork. De excursie vormde de afsluiting van het vorige seizoen en was vanzelfsprekend zeer indrukwekkend. We hebben het stille leed op ons in laten werken, veel gelopen en ook gepraat, maar ook gezellig en een beetje feestelijk afgesloten met drinken en appeltaart. We onthouden zo’n middag vast nog heel lang …
Herman F. de Vries

 
Jongerengespreksgroep Jongerengespreksgroep

Jongerengespreksgroep
 Op 1 oktober gaan wij weer van start met een nieuw seizoen van de jongerengespreksgroep. Wij zijn een groep van 10 jongeren tussen 18 en 28 jaar oud. Éen keer in de drie weken komen wij samen om met elkaar te spreken over de Bijbel, het geloof, verhalen met elkaar te delen en onze vragen met elkaar te bespreken. Om de beurt bereiden twee jongeren uit de groep een avond voor. Tijdens de avonden lezen we gedeelten uit de Bijbel, waar we vervolgens samen over praten en onze vragen met elkaar delen. In december vieren we met elkaar Sinterklaas en we sluiten het seizoen altijd gezellig af door met elkaar te eten of een andere activiteit te doen.
Ben je soms zoekende in je geloof en/of wil je samen met andere jongeren praten over verhalen die je hoort of twijfels die je hebt? Meld je dan aan bij de jongerengespreksgroep. 
Bel of app naar: Jitze: 0646833629 of Jacoba: 0612687368
Of mail naar:

 
JolandaOdijo n.a.v. zendingsdienst 25 juni JolandaOdijo n.a.v. zendingsdienst 25 juni

Dankwoord

 
Gebedsgroep

Gebedsgroep

Eens in de twee weken zijn we op de woensdagavond in De Herberg biddend bij elkaar. Zie de data in agenda van wijk 1.
Tijd: 19.00-19.45 uur.
U bent welkom in de gebedsgroep,
maar ook om uw gebedsintenties aan ons door te geven.
Info: 

 
Excursieverslag van het bezoek aan Amsterdam Excursieverslag van het bezoek aan Amsterdam

Klik hier voor het excursieverslag

Zie voor foto's: onder kopje Fotoalbum

 
ZWO Dokkum Amaryllis verkoop

ZWO Dokkum Amaryllis verkoop

Poster

 
Persbericht Hanita juli 2017 Persbericht Hanita juli 2017

Veranda Hanita (Israël) geopend dankzij Dokkum
Het initiatief ‘Vrienden van Israël’ (VvI) is werkzaam in de regio Dokkum. VvI ondersteunt Kibboets Hanita in het noorden van Israël. Op 24 juli werd een veranda geopend bij het verpleeghuis Beth Narkis aldaar. De veranda kon gerealiseerd worden dankzij VvI. Het is voor de patiënten van het verpleeghuis nu mogelijk om ook buiten te zitten en te genieten van het heerlijke klimaat en de schitterende natuur van Israël. Voorzitter ds. Herman de Vries van VvI was bij de opening aanwezig. In oktober bezoeken een 40-tal mensen uit de regio Dokkum de kibboets. Penningmeester Jan Woudstra van VvI zal dan opnieuw een donatie overhandigen vanuit Dokkum voor de Kibboets. Voor meer informatie over VvI en Hanita:


Herman de Vries met dhr. Sorel en dhr. Abas van Kibboets Hanita

 
 
 
 

Kerkenraadsvergadering in de Grote Kerk
datum en tijdstip 17-10-2017 om
meer details

Inloophuis
datum en tijdstip 18-10-2017 om 14.30
meer details

 
Links 
Contact
Kerkelijk bureau
Harddraversdijk 1
9101 XA Dokkum
Email: 
Telefoon: 0519-293650
  meer
 
Vragen/opmerkingen
over deze site via:


Of via formulier : LINK

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.