Welkom Welkom

Welkom op onze website van wijkgemeente 1: Op deze site vindt u informatie, actualiteiten en achtergronden van en over onze wijkgemeente. Onder de diverse rubrieken vindt u vast de informatie die voor u interessant kan zijn. We proberen de berichten zo volledig en echt nieuws te laten zijn. Daar hebben we uw hulp wel bij nodig, dus als er een bijzondere dienst/bijeenkomst is, schroom niet om dit op te sturen naar:

Spirituele wandeltocht Spirituele wandeltocht

Artikel > Fr_ dagblad

Persbericht Hanita juli 2017 Persbericht Hanita juli 2017

Veranda Hanita (Israël) geopend dankzij Dokkum
Het initiatief ‘Vrienden van Israël’ (VvI) is werkzaam in de regio Dokkum. VvI ondersteunt Kibboets Hanita in het noorden van Israël. Op 24 juli werd een veranda geopend bij het verpleeghuis Beth Narkis aldaar. De veranda kon gerealiseerd worden dankzij VvI. Het is voor de patiënten van het verpleeghuis nu mogelijk om ook buiten te zitten en te genieten van het heerlijke klimaat en de schitterende natuur van Israël. Voorzitter ds. Herman de Vries van VvI was bij de opening aanwezig. In oktober bezoeken een 40-tal mensen uit de regio Dokkum de kibboets. Penningmeester Jan Woudstra van VvI zal dan opnieuw een donatie overhandigen vanuit Dokkum voor de Kibboets. Voor meer informatie over VvI en Hanita:

Herman de Vries met dhr. Sorel en dhr. Abas van Kibboets Hanita

Varen naar de overkant

Naar de overkant varen
Op zaterdagavond 16 september as willen wij een excursie organiseren naar het eilandje tegenover de Herberg. Aanvang 19.00 uur Deze avond is bedoeld als voorbereiding op de startzondag van 17 september.

Wij doen een oproep aan u om een gedeelte uit een bijbellezing / gedicht voor te dragen. Bij opgave graag vermelden met hoeveel personen U komt en / of U ook iets gaat voorlezen. ( max. 40 personen ) Opgave voor 1september via mail.

Namens de EredienstCie

Jan Woudstra

Vrouwen gebedsgroep Vrouwen gebedsgroep

Sponsortocht

Hallo mede christenen,

Zoals jullie wel weten is het in de wereld niet zo gewoon om Christen te zijn als bij ons in Friesland, in vele landen heerst ernstige vervolging van onze mede broers en zusters. Ze worden zonder reden gevangen gezet, uit de voogdij gezet, zijn vogelvrij verklaard en vrouwen en meisjes worden verkracht en zijn niet veilig. Ook worden ze vaak buitengesloten in gemeenschappen en geweerd bij water- en of voedsel voorzieningen.

Wij als vrouwen gebedsgroep hebben dit jaar wederom een hele mooie sponsor wandeltocht georganiseerd, deze keer voor vele open doors projecten in India. Deze wandeltocht is niet alleen bedoeld voor vrouwen en meisjes maar een ieder die mee wil lopen is welkom. Ook is deze tocht wellicht zeer geschikt voor een startweekend of de jeugd. Het belooft een prachtige tocht te worden met leuke surprises maar ook bezinning.

Wilt u deze tocht aub bekend maken in uw gemeente door dit pamflet te plaatsen in uw gemeente blad/mail/facebook etc. of op de beamer. Zodat een ieder de kans krijgt om mee te lopen.

Meer informatie over deze tocht vindt u op de site van open doors, deze is ook nodig voor de opgave.

Hartelijke groet,

Nelia Slagman, ambassadeur van open doors en vrouwen gebedsgroep women to women NO Friesland.

Excursie Woestijnvaders / Gebedsgroep Excursie Woestijnvaders / Gebedsgroep

Na een mooi en inspirerend seizoen waarin we als gezelschap op een aantal avonden het boek: de Woestijnvaders bespraken, hebben we op 22 juni een mooie excursie gehad naar de Grote Kerk in Dokkum en de Bonifatius Kapel. Omdat de groep van de Woestijnvaders niet heel groot is, is dit samen gedaan met de Gebedsgroep van de Herberg. Het is erg mooi om op een dergelijke avond als studiegroep samen op te trekken met een Gebedsgroep, het vult elkaar goed aan!

Excursie Joods Amsterdam
datum en tijdstip 22-08-2017 om