Over Auke, Anne en Henk Over Auke, Anne en Henk

Auke de Boer

Auke de Boer is sinds 1992 organist van de Grote Kerk. Daarnaast is hij werkzaam als muziekdocent en stadsbeiaardier in Groningen, Assen en Dokkum. Bij het begeleiden van kerkdiensten laat hij zich graag inspireren door het fraaie Helman-Flentrop orgel uit 1688/1979. Dit instrument eigent zich vooral voor muziek uit de 17e en 18e eeuw. Ook is hij initiator van de serie orgelconcerten in de zomermaanden op de vrijdagavond. Dat is een mooie gelegenheid om met het orgel op een andere wijze eens kennis te maken.

Anne E. de Bruijn
Cantor - organist Anne E. de Bruijn studeerde schoolmuziek, koordirectie, orgel en orkestdirectie aan de Conservatoria van Leeuwarden en Zwolle. Ook als componist van met name kerkmuziek is hij actief Hij is artistiek leider van het ensemble “Provocale”, onderdeel van de stichting “Promovocaal”. Onder zijn leiding hebben bijzondere muzikale projecten gestalte gekregen. In het “Bonifatiusjaar” stond een bijzonder project op stapel rond het leven en werk van Bonifatius, o.a. gezien door Lioba, een bijzondere vrouw uit die tijd. Sinds 1980 is Anne E. de Bruijn cantor-organist van de Grote of St.Martinuskerk te Dokkum. Door zijn werk als organist en als dirigent van de Martinuscantorij is een rijke liturgische praktijk ontstaan.

Anne de Bruijn is docent culturele en kunstzinnige vorming aan het “Dockingacollege” te Dokkum. Naast de lessen muziek en ckv kunnen leerlingen meedoen aan o.a. schoolkoor, schoolorkest en een theatergroep. Belangrijk in zijn lespraktijk is de aandacht voor de individuele leerling en zijn/haar mogelijkheden. Het helpen ontdekken en ontwikkelen van die mogelijkheden is een voortdurende uitdaging.

Henk Hoogeveen
Al meer dan 50 jaar is Henk Hoogeveen kerkorganist, vanaf 1978 in de Grote- of Sint Martinuskerk in Dokkum. Zijn basisopleiding kreeg hij van zijn oudste broer, Uilke Hoogeveen. Vanaf 1978 nam hij les bij enkele bekende kerkorganisten: eerst bij Jan Kroeske en later bij Piet Wiersma. Nog steeds onderhoudt hij zijn kennis en vaardigheid op orgelgebied via privélessen.

Liturgie heeft sowieso Henk Hoogeveens hart. Hij maakt deel uit van de commissie kerkmuziek, die ook zorg draagt voor de opzet en uitvoering van de Vespers. Verder is Henk Hoogeveen coördinator en organisator van de orgelbespelingen in de Grote- of Sint Martinuskerk tijdens de ‘Open Kerkmiddagen’ op woensdag en zaterdag.

datum en tijdstip 13-12-2017 om 14.30

Eetgroep Grote Kerk