Kinderkerk Kinderkerk

In de Grote Kerk is tijdens de reguliere kerkdiensten een kindernevendienst.

Hoe dit werkt?
Alle kinderen van de basisschool zijn welkom. De kinderen van groep 1 t/m 4 zitten bij elkaar. En de kinderen van groep 5 t/m 8 zitten ook samen.

Je gaat eerst met je ouders (of opa en oma) de kerk in. Na een liedje en de gebeden houdt de dominee een praatje met de kinderen. Soms is er ook een wel een leuk verhaal. Dan ga je samen met de leiding van de kinderkerk naar je eigen ruimte. Daar wordt het verhaal van de zondag op jullie eigen manier verteld. Bij dit verhaal hoort ook een knutselwerkje of een puzzel. Dit gaan we dan samen maken. Als in de kerk beneden de collecte bezig is, ga je weer terug naar je ouders. Dan krijg je de zegen van de dominee.

Na afloop van de kerkdienst kun je aan je ouders vragen of je nog even mag blijven voor een glaasje fris.
Soms zijn er ook speciale kerkdiensten. Dan wordt er een kindje gedoopt of is er het Heilig Avondmaal. Dan ben je wat korter boven, want we vinden het fijn om deze speciale dingen samen te vieren.

Vind je het een beetje spannend om met ons mee te gaan naar de kindernevendienst? Een van je ouders mag best even mee, hoor.

Heb jezelf of hebben je ouders nog vragen, dan kun je een mail sturen naar:  of

De contactpersoon van de kinderkerk is Ingrid van der Heide

Tot ziens!

Kinderkerstfeest 2015 Kinderkerstfeest 2015

Dit jaar werd het kinderkerstfeest van wijk 1 en 2 gehouden op 24 december in de Herberg.

datum en tijdstip 13-12-2017 om 14.30

Eetgroep Grote Kerk