Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente Dokkum - Aalzum - Wetsens
 
 
Eetgroep Eetgroep

Iedere eerste woensdag van de maand (zie ook agenda) koken vrijwilligers voor mensen, die graag in gezelschap eten. Dat blijkt een succes. Voor slechts €4,50 krijgt u een heerlijk menu dat bestaat uit drie gangen en het is niet alleen lekker (en vaak verrassend) maar ook gezellig. Maandelijks zijn er rond de twintig eters. Wilt u ook een keer meedoen? In het Martinushuis (ingang Markt) ligt een intekenformulier. Als u uw naam invult, bent u zonder meer welkom. Met dieetwensen wordt rekening gehouden.
We eten vanaf ongeveer 17.30 uur in het Martinushuis en u hoeft niets anders te doen dan samen met anderen eten, want opruimen en afwassen doen de vrijwilligers. Hebt u al trek? Naast de bar in het Martinushuis ligt een intekenlijst voor de komende maanden. Noteer uw naam bij een datum die u schikt en kom mee-eten. Gezellig!

Inlichtingen: Baukje en Maarten Keijzer, 0511421681.



Data voor de eetgroep:

7 februari

7 maart
4 april
2 mei
6 juni
4 juli
1 augustus
5 september




 

 
November: herfst! November: herfst!


pompoencurry
 
Voor de maandelijkse maaltijd konden we weer een grote groep gasten verwelkomen in de kerk. De kokers hadden deze keer recepten uitgezocht, die bij de herfst passen. 
Als voorgerecht was er een stevige maaltijdsoep, gevuld met diverse groenten, kikkererwten en stukjes chorizo. 
De hoofdgerechten waren pompoencurry met rijst, een vegetarische variant en daarnaast een lekkere pastaschotel met pompoen en spekjes. 
Verder kon men nog genieten van een jachtschotel, versierd met appelpartjes met honing uit de oven en als laatste een schotel van zoete aardappel met kidneybonen met roerbakgroente. 
Als toetje was er appelcrumble  met een bolletje roomijs. 
Er werd goed gegeten en onderling veel gepraat, kortom het was gezellig. 
We hadden hulp van drie nieuwe helpers en de volgende keer kunnen we een nieuwe kookster verwelkomen, waar we erg blij mee zijn. 
De volgende keer is de kerstmaaltijd, woensdag 13 december. 
 
 

 
Op de Mexicaanse toer Op de Mexicaanse toer


                                     

Eetgroep september
Er staan nacho's met een een avocado dip op tafel. We eten zoete aardappelsoep hierbij. Daarna rollen we zelf onze wraps gevuld met draadjesvlees, bonen en salsasalade. Hierbij een frisse kikkererwtensalade en zilvervliesrijst.De tweede wrap is vegetarisch en smaakt ook heerlijk. Ons heerlijke toetje is gemaakt door Hannie en ziet er feestelijk uit. Zie foto! We sluiten af met koffie of thee met een bonbon.
De volgende maaltijd is op woensdag 4 oktober.

 

 
Augustus, dus vakantietijd.

Augustus, dus vakantietijd.

Dat was te merken: het aantal gasten voor de eetgroep van de maand augustus was kleiner dan gemiddeld. Maar de kokers deden natuurlijk gewoon hun best en dat betekende een frisse pastaschotel met veldsla en meloen als voorafje. Vervolgens de keus uit sperzieboontjes met sojakip en zomerse kruiden of babottee: aardappels, pruimenjam, gehakt enz. Beide gerechten vonden gretig aftrek! Tenslotte nog blanke vla met rode bessenjam en bokkepootjes en natuurlijk de gebruikelijke koffie of thee. Tot verdriet van verscheidene gasten bleef er nauwelijks wat over om mee te nemen....
Is lekker (en gezellig!) eten ook iets voor u? De eerstvolgende keer is woensdag 6 september, half 6. Noteert u dan uw naam op het formulier dat u vindt naast de balie, in het Martinushuis (Grote Kerk). Welkom!
 

 
Woensdag 5 juli was het weer zover.

Woensdag 5 juli was het weer zover.

Woensdag 5 juli was het weer zover. De eetgroep kwam weer bij elkaar. Er waren een paar afmeldingen, maar de sfeer was gezellig. We zaten met 19 personen aan tafel. Het menu bestond uit:  aspergesoep, daarna gevolgd door het hoofdgerecht. Dit bestond uit gekookte aardappelen,doperwten met worteltjes,rauwkost en bloemkool uit de oven. Als bijlage was er voor een ieder nog een gehaktbal. Vervolgens was er voor elk een eigengemaakte karamelpudding met slagroom. Voor het naar huis gaan was er voor elk nog een kop koffie of thee. Hierna werden er nog bakjes gevuld met het overgebleven eten. Veel van de gasten hebben zich al weer op gegeven voor de volgende keer. NL 2 augustus
 

 
Een nieuwe kookster! Een nieuwe kookster!

Woensdag 7 juni zaten we weer gezellig bij elkaar  om van een heerlijke maaltijd te genieten.
Deze keer maakten we kennis met een nieuwe kookster, Paula Holwerda.
Zij had een rijk gevulde groentesoep gemaakt.
Er was ook nog een aspergesoep. Echte asperges, niks uit een pakje.
Men kon kiezen uit twee hoofdgerechten: een kool/gehaktschotel met rijst of een aardappel/bloemkool schotel. 
Deze had ook een vegetarische variatie. 
Het toetje was een griesmeelpuddinkje of gewoon wat vanillevla met rabarber en bessensap.
Na nog een kopje koffie of thee ging iedereen weer verzadigd naar huis.
De volgende maaltijd, dat is 5 juli aanstaande. (klik hier) 

 
De internationale keuken De internationale keuken


Onze gasten van de eetgroep waanden zich de eerste woensdag van mei in het buitenland. Vooraf: stokbrood met mediterrane kruidenboters: Frankrijk. Drie hoofdgerechten: pasta met vis (Spanje), groentelasagne (Italië), kip met chocola (Peru). Nagerecht: yoghurt met honing en walnoot (Griekenland).


Tot vreugde van een aantal gasten bleef er ook nog over: zo konden ze dus later thuis nog eens proeven hoe het was.
De volgende keer maar weer eens gewoon ouderwets Nederlands met vermicellisoep, andijvie met een gehaktbal en karnemelkse pap? Dat hangt natuurlijk af van de koks-van-dienst die voor 7 juni iets moeten bedenken....
De volgende keer is dus woensdag 7 juni. Intekenen kan nog op de lijst naast de balie in het Martinushuis. 
 

 
Het was in een mum van tijd op Het was in een mum van tijd op



Woensdag 5 april was er weer de maaltijd voor alleenstaanden. We konden enkele nieuwe gasten verwelkomen, zodat we met ruim twintig personen aan tafel gingen. Het voorgerecht was overheerlijk: een groente-fruitsmoothie bestaande uit banaan, kiwi, rode biet en sinaasappel. Daarna kwamen de hoofdgerechten: maaltijdsoep met bataat, wortel, paprika en spekjes, een hartige courgettetaart en verder een zalmcurry met kikkererwten en geroerbakte spinazie. Daarnaast nog Peruaanse stoof (kipfilet, chocoladesaus enz.) en als toetje youghurtmousse met cocos, ananas en slagroom.
Alles vond men even lekker en het was dus in een mum van tijd op. Veel gasten kijken alweer uit naar de volgende maaltijd, dat is 3 mei aanstaande. (klik hier) 
 

 
Eten zoals vroeger?

Eten zoals vroeger?

Een groep van 23 alleengaanden verzamelde zich om 17.30 weer bij de kerk.

Onder gezellig gepraat stonden de volgende gerechten op tafel. We begonnen met mosterdsoep met spekjes.


Er waren twee hoofdgerechten: vergeten stamppot: blote billetjes in het gras (gezouten snijbonen met witte bonen) en een stamppot van rode biet met ui en gehakt. De recepten hiervoor kwamen uit een kookboek van rond 1900.
Tot slot was er lekkere cranberrypudding en als afsluiter voor een ieder een kopje koffie of thee.
De meegenomen bakjes om een kliekje mee naar huis te nemen bleven leeg, want
alle schalen kwamen zonder inhoud weer terug in de keuken. Het smaakte dus weer prima en we kunnen terugzien op een gezellig samen zijn!

De volgende keer is op 5 april (klik hier)

 
Lekker genieten!!

Lekker genieten!!

Tijd voor wat anders!
Dus deze keer eens geen soep vooraf maar een plankje met verschillende soorten brood. Hierbij verse pesto , tapenade, roomkaas en yoghurt/komkommersaus. Ons hoofdgerecht bestond uit een heerlijke ovenschotel met zoete aardappelen en kip, een Mexicaanse ovenschotel met mais, gehakt en tomaten en boeuff bourgignon met spekjes en champignons. Geserveerd met gebakken aardappelen, basmatirijst en sla
Als toetje  kregen we Griekse vruchtenyoghurt en 2 soorten dubbelvla.
Tot slot een kopje koffie of thee.
 
De volgende keer is op 1 maart (klik hier)
 

 
Stamppotpartij

Stamppotpartij

Woensdag 4 januari werden we verrast door enkele hagelbuien.

Het koude weer nodigde dus uit tot een lekkere stamppotpartij.


Vooraf genoten we van een lekkere groentesoep of pompoensoep.
Daarna de stamppotten: boerenkool. andijvie met kaas en zuurkool met aardappelpuree.
Natuurlijk ontbraken de rookworst en de spekjes niet.
Erbij kon men nog kiezen uit augurk, zilveruitjes en mosterd.
Het toetje was een verrassing: poffertjes met ijs en slagroom en voor de liefhebber
nog wat advocaat.
Tot slot nog een kopje koffie of thee.
Helaas waren een paar mensen verhinderd, maar daardoor was er nog iets te verdelen.

Volgende eetbijeenkomst 1 februari.

 
Een bijzondere kerstmaaltijd! Een bijzondere kerstmaaltijd!

De gasten van de eetgroep wisten niet wat hun overkwam! Alle kokers en helpers waren ingeschakeld (en mochten mee-eten), zodat er voor rond de 30 mensen gedekt was met zoals gebruikelijk tafelversiering verzorgd door Alie Bahlmann. Voor Kerst was het de 7e december een beetje vroeg, maar dat weerhield de gasten er niet van te genieten van een uitgebreide maaltijd in buffetvorm. Bijgaande foto’s doen maar weinig recht aan de inhoud: drie gangen, elk heel gevarieerd. Dat betekent dus een groot aantal bijzondere hapjes als eerste gang, van eendenborstfilet met pecannoten tot gevulde tomaatjes, toen zes hoofdgerechten, van een bijzondere pompoenschotel tot Peruaanse kip met chocolade en als klap op de vuurpijl ook nog een nagerechtenbuffet van stoofpeertjes tot ijs met allerlei toebehoren. Gewoon teveel om op te noemen!
Daarbij nog wijn en fris dus u begrijpt, dat de lijst voor woensdag 4 januari a.s. al direct vol liep. 
 

 
Herfstig tafelen

Herfstig tafelen
Herfstig tafelen

Het was een flinke groep die aanschoof voor de maaltijd op 2 november.
Wat zou er op het menu staan? Nou, om te beginnen was er preisoep, deze viel goed in de smaak. Veel gasten lustten nog wel een tweede portie! Daarna kwam er rijst op tafel vergezeld van een pompoenstoofpot en een kip-kerrie schotel. Allebei rijk voorzien van vlees en groente. De schalen gingen helemaal leeg, de overgebleven rijst ging in de, inmiddels bekende, bakjes. Toch had iedereen nog ruimte voor het toetje: een beschuit met warme appelmoes en yoghurt of vla naar keuze. Margriet kookte vandaag voor het eerst mee, dat mag ze vaker doen, iedereen vond het heerlijk.
Tot slot was er nog een kopje koffie of thee.

De volgende keer is op woensdag 7 december.

 
Maaltijd augustus Maaltijd augustus

Al was de groep niet zo groot, toch konden we nog veertien gasten verwelkomen die in een gezellige sfeer weer heerlijk aten. Vooraf waren er twee soorten soep: courgettesoep en paprikasoep. Daarna kwamen de hoofdgerechten op tafel: spaghettischotel met spinazie en tonijn, afgemaakt met een krokante kaassaus en daarnaast een gado gado schotel: rijst met verschillende groentes en ei, geserveerd met een pikante pindasaus. Als toetje kwamen op tafel vla en yoghurt. Daarbij spiesjes met ananas en aardbei en heerlijke stukjes watermeloen.
Al met al weer een geslaagde maaltijd!
Volgende maaltijd: 7 september a.s.

 
Woensdag, 4 oktober kwam de eetgroep weer bij elkaar Woensdag, 4 oktober kwam de eetgroep weer bij elkaar


Drie kooksters hadden hun best gedaan:
Als voorgerecht aten we een heerlijk gevulde groentesoep. Het  hoofdgerecht bestond uit kleine aardappeltjes met boeuf bourguignon, een vleesgerecht, bloemkool en sla. Als dessert waren er peertjes uit de boomgaard met chocoladevla en warme vanillesaus. Het werd een heel gezellige maaltijd, dit keer met een wat kleiner gezelschap dan normaal.
De eerstvolgende keer is woensdag 8 november, half 6.

 
Een menu met een zomers tintje

Een menu met een zomers tintje

Het waren nog zomerse temperaturen, de eerste woensdag van september.
Voor de eetgroep stond een menu met een zomers tintje klaar.
Het voorgerecht bestond uit verschillende hapjes: een plakje gevulde wrap, meloen met rauwe ham, een spiesje met een cherry tomaatje en mozzarella en een salade met meloen en wilde perzik. Vervolgens kwamen er op tafel, een aardappelgratin, gebakken aardappeltjes, sperziebonen met cashewnoten, sla, hartige appelcompote en een lekkere gehaktbal. Het toetje was ijs met een lekkere bramensaus en slagroom. 
De volgende keer is op 5 oktober.

 
Eetgroep 6 juli

Eetgroep 6 juli

Het was een kleine groep die woensdag 6 juli aanschoof voor de maaltijd. Enkele vaste gasten hadden zich afgemeld. Toch werd er gezellig gebabbeld en lekker gegeten! Het voorgerecht bestond uit meloen met rauwe ham en tomaat met mozzarella. Het hoofdgerecht was pasta met een lekkere pastasaus en een ovenschotel met rösti, kipfilet en diverse groenten. Het toetje was echt zomers: hang-op met verse aardbeien.

De volgende maaltijd is op 3 augustus.

 
Voor geen goud

Bij de eetclub van de Grote Kerk kan het voor precies een tiende van deze prijs!!!
Voor geen goud

De gasten van de eetgroep van de maand juni hielden de adem in: voor het eerst zou de maaltijd door twee mannen verzorgd worden.

Die kwamen eerst aanzetten met een tomatensoep en een komkommersoep, beide anders dan anders klaargemaakt. Vervolgens als hoofdgerechten een rijk gevulde bloemkoolschotel (aardappel, gehakt, kaas en nog meer) en een schaal paella (zeevruchten, roerbakgroentes, chorizo). 

lees meer »
 
EINDELIJK LENTE

EINDELIJK LENTE

We moesten er een hele poos op wachten, maar toen werd het eindelijk 15 graden. Dus de maandelijkse maaltijd gaven we een zomers tintje, om nog wat vrolijker te worden. Eerst kregen we een gevulde groente- tomatensoep en vervolgens konden de gasten kiezen uit drie hoofdgerechten: een rijstgerecht met sperzieboontjes in een pittige Indiase saus, een pastagerecht met kip, pesto en walnoten, afgemaakt met rucola en een gerecht met drie aparte bonensoorten, versierd met feta en cherrytomaatjes. Als toetje waren er vier soorten luxe ijs. Dat een en ander in de smaak viel was te merken: er bleef bijna niets over!
De volgende keer is woensdag 1 juni. U kunt zich nog inschrijven bij de balie in het Martinushuis.
 

 
Het koude weer nodigde uit tot een lekkere stamppotpartij.

Het koude weer nodigde uit tot een lekkere stamppotpartij.

Woensdag 4 januari  werden we verrast door enkele hagelbuien.
 
Het koude weer nodigde dus uit tot een lekkere stamppotpartij.
 
Vooraf genoten we van een lekkere groentesoep of pompoensoep.
Daarna de stamppotten: boerenkool. andijvie met kaas en zuurkool met aardappelpuree.Natuurlijk ontbraken de rookworst en de spekjes niet.
Erbij kon men nog kiezen uit augurk, zilveruitjes en mosterd.
Het toetje was een verrassing: poffertjes met ijs en slagroom en voor de liefhebber nog wat advocaat.Tot slot nog een kopje koffie of thee.
Helaas waren een paar mensen verhinderd, maar daardoor was er nog iets te verdelen.
 
Volgende eetbijeenkomst 1 februari. (klik hier)

 
Wat stond er deze keer op het menu? Wat stond er deze keer op het menu?



Woensdag 2 maart zijn we weer met de eetgroep bij elkaar geweest en natuurlijk was het zoals gewoonlijk weer gezellig!
Wat stond er deze keer op het menu?
 

lees meer »
 
Ook als het geen winter is.... Ook als het geen winter is....











 

 
Tja, dat Koning Winter weigert aan het werk te gaan wil niet zeggen, dat we geen winterse maaltijden willen hebben. Vandaar dus dat de eetgroep begin februari met twee degelijke soepen kon beginnen, gevolgd door goulash en hachee met een heleboel bijlagen: rauwe koolsalade, spitskool met ananas en paprika, appelmoes, rode kool, rijst, aardappelpuree; het kon niet op! Dus velen gingen na de toetjesparade met welgevulde bakjes naar huis.
 Er waren weer veel gasten en een heel gezellige sfeer!

De volgende keren zijn  woensdag 2 maart, dan woensdag 6 april en, vanwege Dodenherdenking, dinsdag 3 mei. Intekenen kan op de lijst in het Martinushuis.
 

 
Eetgroep: boerenkoolstamppot en stamppot zuurkool met ananas.

Eetgroep: boerenkoolstamppot en stamppot zuurkool met ananas.

Woensdag 6 januari, tijd voor de eetgroep. Maar Koning Winter gooide roet, of beter gezegd ijzel, in het eten. Na overleg werden alle gasten gebeld en werd de maaltijd een week verschoven.
 

lees meer »
 
Eetgroep: Kerst 9-12-2015

Eetgroep: Kerst 9-12-2015

De maandelijkse driegangenmaaltijd voor mensen die graag eens in gezelschap lekker willen eten, is in december de tweede woensdag, dus de 9e december. 

lees meer »
 
Eetgroep 11 november

Eetgroep 11 november

Op 11 november zijn wij als eetgroep weer bij elkaar geweest om gezellig samen te eten.

lees meer »
 
HERFST!

HERFST!

Ja, paddestoelen zaten er inderdaad in twee van de drie hoofdgerechten. Maar gelukkig geen vliegenzwam! Wat kregen de gasten van de eetgroep begin oktober dan wel voorgeschoteld? 

lees meer »
 
Zuurkool , boerenkool en Amerikaanse stamppot

Zuurkool , boerenkool en Amerikaanse stamppot

De eerste woensdag van april was het weer zover. Een groep van 20 personen was aanwezig om met zijn allen gezellig te eten. Na eerst een  groentesoepje  te hebben gehad, kwamen de stamppotten op tafel. Er was zuurkool , boerenkool en een Amerikaanse stamppot. Dat het iedereen smaakte bleek wel, omdat alle schalen leeg raakten. Na een vruchtentoetje en een kop koffie/thee ging een ieder weer naar huis.

Volgende keer is op dinsdag 3 mei.
 

 
Een echte Hollandse maaltijd

Een echte Hollandse maaltijd

Op woensdag 2 september kwam de eetgroep weer bij elkaar.
Was het de vorige maand nog een exotische maaltijd, dit keer hadden de kooksters een echte Hollandse maaltijd klaar gemaakt.
Als voorgerecht werd er groentesoep met balletjes geserveerd.
Daarna een ovenschotel met aardappelen, kip en diverse groentes.
En een ovenschotel met spitskool en gehakt, hierbij werd rijst geserveerd.
Als toetje was er verschillende soorten yoghurt, met een lekkere bramensaus.
Tot slot was er nog een kopje koffie of thee.

 
Exotische liefde Exotische liefde


In een week met af en toe exotische temperaturen past een met liefde bereide exotische maaltijd. Vandaar dat de dames die op het rooster stonden om in augustus te koken, kozen voor een bij warm weer passende maaltijd.
Eerst werd er courgettesoep geserveerd. Vervolgens konden de gasten kiezen uit drie heerlijke gerechten: pilaf, chili con carne met ananas en preitaart uit de oven. Het toetje was een vla - en yoghurtbuffet.
Een aantal vaste gasten was met vakantie, maar het tiental dat wel had ingetekend heeft genoten!
Op de foto ziet u de drie hoofdgerechten.

 
LEKKER KOEL LEKKER KOEL

Wat was het warm, deze eerste woensdag van juli. Alle reden dus voor de kokers om de gasten deze dag een lekkere, koele maaltijd voor te zetten.
We begonnen traditioneel: een schijf meloen met ham en witte druiven. Daarna konden de gasten kiezen uit twee hoofdgerechten: pasta met snijbonen, paprika, abrikozen en cranberries en een koude rijstschotel met bleekselderij, tomaat en tonijn. Beide gerechten vonden gretig aftrek. Dat gold ook voor het rucolamengsel erbij. Het dessert bestond uit vanillevla met (veel) aardbeien en (verkruimelde) chocoladekoekjes. Voor de liefhebbers was er ook nog slagroom.
De eerstvolgende maaltijd is woensdag 5 augustus. Opgeven kan nog in het Martinushuis.

 
Verslag eetgroep 3 juni

Verslag eetgroep 3 juni

Het was een flinke groep die aanschoof voor de maaltijd op 3 juni.
21 personen maar liefst!
Als voorgerecht dit keer geen soep maar een Waldorf salade met een twist.
Daarna rijst met een roerbakschotel van gehakt met verschillende soorten groente.
De pannen waren snel leeg, de overgebleven rijst ging in de inmiddels bekende bakjes.
Het toetje bestond uit verschillende soorten zuivel, met voor één van de gasten een feestelijk puddinkje.
Hij was nl de volgende dag jarig en werd spontaan toegezongen!

De volgende keer is op woensdag 1 juli.

lees meer »
 
Eetgroep 6 mei

Eetgroep 6 mei

Afgelopen woensdag hebben we met de eetgroep weer een gezellige avond gehad.We waren met 18 mensen bij elkaar. We begonnen met een heerlijke asperge- en Chinese miesoep. Daarna verschillende soorten gebakken aardappeltjes met kruiden, gebakken filetlapjes en natuurlijk verschillende lekkere groentes zoals prei met ananas, sperzieboontjes met walnoten, hartige appelcompote, boontjessalade met feta en een salade met tomaatjes. Iedereen vond het heerlijk. Inge had verse aardbeien meegenomen en die gebruikten we bij het toetje. Hannie de Haan komt ons helpen na de zomervakantie en kwam alvast even kijken. We zijn nog steeds heel erg blij met ons nieuwe plekje beneden en maken ook met plezier gebruik van de snelle afwasmachine! Jelly en Inge

 
Veel plezier van de nieuwe keuken Veel plezier van de nieuwe keuken

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de plaatsing van een nieuw fornuis plus afzuigkap in het Martinushuis. Dat is een hele uitkomst voor de maandelijkse eetgroep: de gasten hoeven niet meer naar boven. Maar ook voor de kokers: een prachtige oven en vier inductie-kookpitten zorgen ervoor, dat alles nu beneden klaargemaakt kan worden . We maakten er al eerder gebruik van - al wordt de oude oven, boven, nog wel gebruikt om ovenschalen warm te houden - voor een groep van rond de twintig zijn heel wat schalen en pannen nodig! Maar nu hebben we er ook foto's van. Niet van de afwasmachine, maar ook daar zijn we erg blij mee. 

lees meer »
 
Het voorjaar komt eraan! De maaltijd van maart!

Het voorjaar komt eraan! De maaltijd van maart!

Nog deze week komen de temperaturen in de dubbele cijfers en met de maandelijkse maaltijd springen we daarop in. Dus een Italiaanse voorjaarssoep, nog wel een bietenstamppot (met komijnekaas), nog wel spruitjes (maar met Toscaanse aardappelpartjes en blauwe druiven), nog wel rode bonen (maar met onder meer paksoi) en nog wel een salade met witlof, maar dan met walnoot en dadels. Dus: deels winters, maar ook alvast een voorproefje van de lente! Ook de nagerechten waren in stijl: voor het laatst koek- en zopievla, maar ook yoghurt met vruchten. We waren met ongeveer twintig mensen en die vonden het zo gezellig dat ze allemaal alvast intekenden voor de volgende keer!

Die volgende keer is woensdag 1 april a.s., 17.30 in het Martinushuis. Opgave bij de balie.

P.S. De kokers kunnen wel wat versterking gebruiken. Lijkt het je leuk twee of drie keer per jaar samen met iemand anders een maaltijd te bereiden voor dankbare gasten? Informeer eens bij ons! Baukje en Maarten Keijzer (coördinatie), 05 11 42 16 81.

 
Winterse stampotten

Winterse stampotten

De gasten kwamen de eerste woensdag van februari goed gemutst binnen, ondanks de gladheid. Het is ook fijn om niet een keer alleen aan tafel te zitten, maar gezelligmet anderen te eten. De kokers doen hun best om een lekkere maaltijd voor te schotelen, maar het gaat in principe om sociaal contact en gezelligheid. Het menu bestond uit goed gevulde groentesoep, een stamppotbuffet –  hete bliksem, boerenkool en hutspot met speklapjes, spekjes en worst en het gebruikelijke toetje: yoghurt, vla en kwark en nog een kopje thee of koffie. Als er dan na afloop een van de gasten  zegt : ”Je wilt ze graag alle drie proeven en dan eet je wel veel hoor,  maar wat was het lekker en gezellig." Dan is de opzet geslaagd toch?
Op naar 4 maart! 

 
 
 
 

Kloosterdagen Zenderen 23/24 febr.
datum en tijdstip 23-02-2018 om
meer details

Concert Pro Rege
datum en tijdstip 24-02-2018 om 19.45 uur
meer details

 
Links



 
Contact
Kerkelijk bureau
Harddraversdijk 1
9101 XA Dokkum
Email: 
Telefoon: 0519-293650
  meer
 




Vragen/opmerkingen
over deze site via:


Of via formulier : LINK

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.