Grote Kerkcommissie Grote Kerkcommissie

De Grote Kerk Commissie (GKC) is in 1997 opgericht om de kerkenraad te helpen bij allerlei evenementen en het optimaal gebruik van ons gebouw voor niet alleen de eigen kerkelijke gemeente, maar ook allerlei activiteiten voor de Dokkumer gemeenschap. Veel dingen die u misschien vanzelfsprekend vindt, zijn binnen de GKC bedacht. De zondagskrant bijvoorbeeld. De website, die regelmatig iets nieuws te bieden heeft. Maar ook het koffieschenken door vrijwilligers. Wat een gezelligheid heeft dat niet in het Martinushuis gebracht. Daarnaast zijn er de tentoonstellingen gedurende de zomermaanden en het openstellen van de kerk in die zelfde tijd. Ook dit is bedacht en georganiseerd door de GKC. Daar komen duizenden toeristen en andere belangstellenden op af! Ook organiseert de GKC de jaarlijkse Grote Kerklezing, al sinds 1999. Weet u het nog? In dat jaar gaf Dr. Jensma een lezing over het millennium.

De commissie telt een tiental leden. Met groot enthousiasme proberen zij iedere keer weer iets te bedenken en te realiseren waardoor onze kerk steeds levend blijkt te zijn voor niet alleen trouwe kerkgangers, maar ook voor heel veel anderen uit de regio, uit Friesland en andere provincies, ja zelfs voor mensen uit alle mogelijke verre landen, zoals u 's zomers in het gastenboek kunt zien.

Secreatriaat Grote Kerkcommissie:

Maarten Keijzer