Een startzondag anders dan anders Een startzondag anders dan anders

Anderen maakten met ervaren gidsen een korte stadswandeling – ook voor echte Dokkumers bleek er nog veel te ontdekken. Intussen mochten we jeugdfoto’s van kerkenraadsleden proberen te herkennen: dat bleek verbazend moeilijk en het leverde heel wat gesprekken op. Leuk! Jeugdwerkster Sietske Koole hielp bij een puzzeltocht: waar in het gebouw zijn de fraaie foto’s in de vergaderzalen terug te vinden?  In de consistorie konden we napraten over de preek met ds. Oosterhoff. Tegelijkertijd deden anderen mee met een muziekquiz: organist Auke de Boer liet ons steeds kiezen tussen twee stukjes muziek: wat is wat? Dat bleek soms nog moeilijker dan “kenners” hadden gedacht. Later ging Auke met gemeenteleden liederen uit het Liedboek instuderen die wat minder bekend lijken; mensen genoten daar zichtbaar van.

Zo was er dus echt voor elk wat wils!

Rond 12.30 begon de lunch. Ook die was geheel verzorgd door gemeenteleden. Er was een rijke variatie ingebracht aan soep, luxe brood en broodjes, hartige taart, salades, melk, vruchtensap, teveel om op te noemen. Aan de tafels werd druk gepraat en ook van plaats gewisseld: van echte ontmoeting konden we dus ook hier spreken!
De voorbereidingscommissie verzette een hoop werk. Vele gemeenteleden brachten allerlei lekkers in. Het succes van deze startzondag, een echte ontmoetingszondag, was groot.

Heel hartelijk dank aan allen die hun steentje aan deze bijzondere startzondag bijdroegen!

datum en tijdstip 13-12-2017 om 14.30

Eetgroep Grote Kerk