Kerkdiensten Kerkdiensten

Elke zondag luiden de klokken en komen mensen hun huizen uit om samen de kerkdienst te vieren. Een uur om tot rust te komen, je gedachten te ordenen, mensen te ontmoeten; God te ontmoeten in zijn Woord. Samen bidden, luisteren, zingen; een vrijplaats waar je komen mag zoals je bent en waar God zelf de Gastheer is.

Wij hopen dat onze kerkdiensten uitnodigend zijn. De liturgie kan eenvoudig worden meegevierd. De lezingen laten we ons aanreiken door het leesrooster "De eerste dag"; we zingen uit het Nieuwe Liedboek en laten ons daarbij begeleiden door kundige organisten. Op gezette tijden werkt de Martinuscantorij mee aan de dienst, en er is altijd een moment van aandacht voor de kinderen.
Vijf keer per jaar vieren we avondmaal, meestal in een lopende viering. Iedereen in de kerk is welkom om mee te vieren.

Crèche
Voor de allerkleinsten is er desgewenst crèche, in één van de bijruimten van de kerk.

Kinderkerk
De kinderen in de basisschoolleeftijd zijn welkom in de kinderkerk. Na een 'praatje' of een verhaal gaan ze in twee groepen, met een lichtje naar hun eigen ruimten, om op hun eigen wijze met het verhaal van de zondag bezig te zijn. Tijdens de collecte komen ze weer terug in de kerk. Bij doop- en avondmaalsdiensten komen ze direct na de preek al terug, om de doop en het avondmaal mee te kunnen vieren.

Kerkradio
De kerkdiensten in de Grote Kerk worden direct uitgezonden via www.kerkomroep.nl: www.kerkomroep.nl (of klik op de link op deze website)

datum en tijdstip 13-12-2017 om 14.30

Eetgroep Grote Kerk