De Fontein De Fontein

De opdracht
Het Amsterdamse architectenbureau C. van der Bom en W. Ingwersen n.v, krijgt de opdracht om voor de Gereformeerde Kerk van Dokkum een “Een Huis waar de Heer woont” te ontwerpen, waar de bediening van het woord en de sacramenten, centraal staat, maar waar ook rekening wordt gehouden met groei, ontwikkeling en verandering. Een echte woning voor de gemeente en veel ruimte voor kerkelijke activiteiten. En dat is nog steeds zo.
[Levend Water] "Het levend water"
In het gebouw vindt u tegen de westelijke muur een kunstwerk ”Het levende water” van Kerst Postma. Hij wordt in een prijsvraag met wel 40 inzendingen als winnaar uitgeroepen. Zijn werk stelt de nieuwe reine mens voor, symbolisch in transparant materiaal uitgevoerd. De mens komt uit het geheiligde Levend Water en stijgt uit boven de horizon van de grote wereld, uitgevoerd in donkere natuursteen. Twee horizontale metalen lijnen bieden het evenwicht en fundament voor “Het Levend Water”. Aldus Kerst Postma.

Het Liturgisch centrum sluit in de beleving aan bij het kunstwerk van Kerst Postma. Ook hier is het water gebruikt als verbindend element tussen “De Fontein” en “Het Levend Water”. Het meubilair is ontworpen en gemaakt door Meubelmakerij Louis Meijer uit Veenendaal met glaskunst van Johannes Boersma, Dokkum.

[Liturgisch Centrum]

[Orgel] Het orgel
Het huidige orgel is in 1975 door de fa. Reil uit Heerde gebouwd voor de toenmalige Noorderkerk. Klaas Zijlstra bespeelde het orgel daar met veel liefde, toen de Noorderkerk werd gesloten heeft het orgel mede door zijn toedoen een mooie plek gekregen in de Fontein.

Kerkdiensten in Wijk 1
datum en tijdstip 22-10-2017 om 09.30