Kerstconcert Promovocaal

Het programma bestaat uit een keur van bijzonder composities rondom het kerstverhaal, met als specifiek thema: Midden in het donker zijn wij door het licht omgeven. Composities van John Rutter en Gabriel Fauré bepalen een deel van het programma.
De ceremony of carols van Benjamin Britten vormt de kern van dit unieke kerstconcert.

Benjamin Britten schreef dit werk toen hij samen met Peter Pears terugreisde van de Verenigde Staten naar Engeland. Britten componeerde aan de hand van middeleeuwse en vroeg-Engelse literatuur een verzameling liederen. Die teksten haalde hij uit een boek dat hij had aangeschaft in Halifax (Nova Scotia). Toen hij klaar was had hij een “bundel” van zes liederen. Hij was er ontevreden over en kwam uiteindelijk met een elfdelig werk.
Het werk is geschreven voor koor, sopraan solo en harp
Het aloude Kerstverhaal wordt op deze Tweede Kerstdag op uiteenlopende wijze met tekst, muziek en zang tot leven gewekt. Een bijzondere en onvergetelijke Tweede Kerstdag-beleving voor jong en oud!

De concerten zijn om 11.00 uur in de St.Vituskerk te Wetsens en om 15.30 uur in de Grote of St. Martinuskerk te Dokkum. Toegang is gratis – collecte bij de uitgang
Inlichtingen/reservering:
Stichting Promovocaal Concerten – Jaerlawei 13 – 9122 CT Wetsens