Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente Dokkum - Aalzum - Wetsens
 
 
Kerstconcert Promovocaal

Kerstconcert Promovocaal

Het programma bestaat uit een keur van bijzonder composities rondom het kerstverhaal, met als specifiek thema: Midden in het donker zijn wij door het licht omgeven. Composities van John Rutter en Gabriel Fauré bepalen een deel van het programma.
De ceremony of carols van Benjamin Britten vormt de kern van dit unieke kerstconcert.
 
Benjamin Britten schreef dit werk toen hij samen met Peter Pears terugreisde van de Verenigde Staten naar Engeland. Britten componeerde aan de hand van middeleeuwse en vroeg-Engelse literatuur een verzameling liederen. Die teksten haalde hij uit een boek dat hij had aangeschaft in Halifax (Nova Scotia). Toen hij klaar was had hij een “bundel” van zes liederen. Hij was er ontevreden over en kwam uiteindelijk met een elfdelig werk.
Het werk is geschreven voor koor, sopraan solo en harp 
Het aloude Kerstverhaal wordt op deze Tweede Kerstdag op uiteenlopende wijze met tekst, muziek en zang tot leven gewekt. Een bijzondere en onvergetelijke Tweede Kerstdag-beleving voor jong en oud!
 
De concerten zijn om 11.00 uur in de St.Vituskerk te Wetsens en om 15.30 uur in de Grote of St. Martinuskerk te Dokkum. Toegang is gratis – collecte bij de uitgang
Inlichtingen/reservering:
Stichting Promovocaal Concerten – Jaerlawei 13 – 9122 CT Wetsens
Email:  site: www.promovocaal.nl
Informatie: 051922904 / 0654796389

terug
 
 
 
 

Inloophuis
datum en tijdstip 13-12-2017 om 14.30
meer details

Eetgroep Grote Kerk
datum en tijdstip 13-12-2017 om 17.30 uur
meer details

 
Links 
Contact
Kerkelijk bureau
Harddraversdijk 1
9101 XA Dokkum
Email: 
Telefoon: 0519-293650
  meer
 
Vragen/opmerkingen
over deze site via:


Of via formulier : LINK

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.