Laage - Dokkum Laage - Dokkum

Zaterdagmorgen om tien uur stonden koffie en koek alweer klaar. Nu in de Groen van Prinsterer. Via een inventief ganzenbordspel deelden we onze levens met elkaar, hoogtepunten én dieptepunten. Prachtig te merken hoe snel we elkaar volledig vertrouwden. We sloten de morgen af met een morgengebed o.l.v. ds. Jaap vd Goot, thema 'Stenen'. Er werd ook heerlijk gezongen en dat bleek heel goed samen te gaan, Duits en Nederlands.

's Middags, met prachtig weer, ging het voor de liefhebbers richting Aqua Zoo. Ook weer uitstekend geregeld, gidsen, rondleidingen, interessante dieren én natuurlijk koffie. Met appeltaart deze keer. Aansluitend ging het weer richting Groen. De tafels waren voorbereid, het menu brachten we gezamenlijk mee. Er werd gedeeld en er was overvloedig. Bijzonder waren de placemats: een afbeelding van het schilderij, links en rechts voorzien van twee maaltijdliederen in het Duits en Nederlands. Ook als canon klonken ze voortreffelijk.

Zondagmorgen was het spannend, Kapel of Grootdiep voor de openluchtdienst? Het werd het laatste en dat hebben we geweten. De zegen stroomde met bakken tegelijk uit de hemel. De ingepakte koffers gingen weer open, droge kleding was geen overdaad.

We warmden ons na afloop nogmaals aan de koffie in de Groen. Koek ontbrak wederom niet en met een reiszegen namen we afscheid van elkaar. Tot een volgend weerzien. Tot die tijd kunnen we eten van onze placemats, met de twee brandende kaarsen, de twee gemeentes die elkaar zoveel warmte geven.

Het schilderij, gemaakt door Marianne Kindt, zal wisselend in onze kerkgebouwen hangen zodat elk lid van onze PGDAW zich daaraan kan warmen.
Natuurlijk danken we het Laageteam heel hartelijk voor alle inspanningen. We hebben genoten van drie prachtige dagen. Graag nogmaals..... en bent ú er dan óók bij? Hartelijk welkom.

Marjan Dreves-Veer

Kerkrentmeesters wijk 1