Open kerk

De Grote of Sint Martinuskerk  in Dokkum is door haar historie en ligging een plek waar veel toeristen en toevallige bezoekers graag een kijkje komen nemen.  Ieder jaar zorgen vrijwilligers in het zomerseizoen (na Bevrijdingsdag in mei, tot en met Open Monumentendag in september) dat de kerk op woensdag-, donderdag- , vrijdag- en zaterdagmiddag tussen twee en vijf uur kan worden bezocht.  We maken daarvoor tijdig een schema waarin we rekening houden met ieders wensen. In tweetallen staan de vrijwilligers garant voor een goed verloop:  een kopje koffie of thee, verkoop van boekjes of kaarten en het beantwoorden van vragen op velerlei gebied.
Tijdens de openstelling klinkt soms orgelspel. Daarvoor zijn we afhankelijk van een groep organisten die belangeloos een bijdrage levert. In juli en augustus zijn er op de vrijdagavond inloopconcerten.  Organisten uit het hele land en zelfs uit het buitenland worden uitgenodigd om een uurtje te komen spelen.
Ieder jaar is er daarnaast een kleine expositie. De keus daarvoor wordt gemaakt door de Grote Kerkcommissie.
Voor meer informatie over de openstelling of voor wie belangstelling heeft om een bijdrage te leveren als vrijwilliger: Dirk Osinga (0519-296313; of Ankie Wiersma (0519-294276)

Bekijk hier de Grote kerk van binnen.

Kloosterdagen Zenderen 23/24 febr.
datum en tijdstip 23-02-2018 om

Concert Pro Rege