Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente Dokkum - Aalzum - Wetsens
 
 
Open kerk Dokkum met schilderijen van Peter Papenborg.

- Peter Papenborg - *19-12-1955 -- † 3-7-2016
Open kerk Dokkum met schilderijen van Peter Papenborg.

Dit jaar is er tijdens de zomeropenstelling in het koor van de kerk een expositie van schilderijen van de vorig jaar overleden Dokkumer amateurschilder Peter Papenborg.  Peter was als ouderling actief in de kerkelijke gemeenschap van de Grote kerk. Op 3 juli 2016 is hij gestorven, na een slopende ziekte. Hij werd 60 jaar. Na zijn dood ontdekte zijn familie zijn ‘verborgen schatten’, de schilderijen die hij in de afgelopen jaren heeft gemaakt. Het leek de Grote Kerk-commissie goed om hiervan, ter nagedachtenis aan Peter, een tentoonstelling te houden in onze kerk. Zijn familie wilde hier graag medewerking aan verlenen.

In de zomermaanden zijn er vanaf 23 juni op vrijdagavond vanaf acht uur gratis inlooporgelconcerten. Rode draad door de concerten is dat dit jaar alle organisten in het kader van het Lutherjaar een koraalbewerking op een Lutherlied laten horen , maar ook een lichtvoetig Concerto en dat  zij zowel op het koororgel als het hoofdorgel bespelen. Ook op andere momenten wordt het orgel bespeeld.

De kerk staat op een plek waar vanaf Bonifatius in de 10e eeuw een eerste kerk heeft gestaan. De lange geschiedenis  laat zich binnen en buiten zien. Door middel van een aantal paneeltjes wordt  dit binnen toegelicht. Buiten is de Stiltetuin bijzonder; in de tuin liggen reproducties van de weggeworpen boeken van de volgelingen van Bonifatius en groeit een stokoude moerbeiboom. 
 
De ervaring leert dat de bezoekers  even binnenlopen om de sfeer te proeven van het eeuwenoude gebouw. Met welke intentie ook: een ieder is van harte welkom. 
 

terug
 
 
 
 

Kloosterdagen Zenderen 23/24 febr.
datum en tijdstip 23-02-2018 om
meer details

Concert Pro Rege
datum en tijdstip 24-02-2018 om 19.45 uur
meer details

 
Links 
Contact
Kerkelijk bureau
Harddraversdijk 1
9101 XA Dokkum
Email: 
Telefoon: 0519-293650
  meer
 
Vragen/opmerkingen
over deze site via:


Of via formulier : LINK

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.