Open kerk Dokkum met schilderijen van Peter Papenborg.

- Peter Papenborg - *19-12-1955 -- † 3-7-2016
Open kerk Dokkum met schilderijen van Peter Papenborg.

Dit jaar is er tijdens de zomeropenstelling in het koor van de kerk een expositie van schilderijen van de vorig jaar overleden Dokkumer amateurschilder Peter Papenborg.  Peter was als ouderling actief in de kerkelijke gemeenschap van de Grote kerk. Op 3 juli 2016 is hij gestorven, na een slopende ziekte. Hij werd 60 jaar. Na zijn dood ontdekte zijn familie zijn ‘verborgen schatten’, de schilderijen die hij in de afgelopen jaren heeft gemaakt. Het leek de Grote Kerk-commissie goed om hiervan, ter nagedachtenis aan Peter, een tentoonstelling te houden in onze kerk. Zijn familie wilde hier graag medewerking aan verlenen.

In de zomermaanden zijn er vanaf 23 juni op vrijdagavond vanaf acht uur gratis inlooporgelconcerten. Rode draad door de concerten is dat dit jaar alle organisten in het kader van het Lutherjaar een koraalbewerking op een Lutherlied laten horen , maar ook een lichtvoetig Concerto en dat  zij zowel op het koororgel als het hoofdorgel bespelen. Ook op andere momenten wordt het orgel bespeeld.

De kerk staat op een plek waar vanaf Bonifatius in de 10e eeuw een eerste kerk heeft gestaan. De lange geschiedenis  laat zich binnen en buiten zien. Door middel van een aantal paneeltjes wordt  dit binnen toegelicht. Buiten is de Stiltetuin bijzonder; in de tuin liggen reproducties van de weggeworpen boeken van de volgelingen van Bonifatius en groeit een stokoude moerbeiboom.

De ervaring leert dat de bezoekers  even binnenlopen om de sfeer te proeven van het eeuwenoude gebouw. Met welke intentie ook: een ieder is van harte welkom.

Kerkdiensten in Wijk 1
datum en tijdstip 22-10-2017 om 09.30