Trouw, rouw en doop Trouw, rouw en doop

Huwelijk
Voor een afspraak over een huwelijksinzegening kunt u contact opnemen met de predikant. Voor het reserveren van de Grote Kerk kunt u de koster bellen op nr. 06-12412053. In de regel heeft de predikant met het a.s. bruidspaar twee of drie gesprekken waarin de zin en betekenis van een kerkelijke huwelijksviering worden besproken en de dienst wordt voorbereid.

Geboorte en doop
Als u uw kind wilt laten dopen in de Grote Kerk, kunt u daarover contact opnemen met één van de predikanten. Op gezette tijden worden doopdiensten gehouden, vaak in overleg met de doopouders. Data voor doopdiensten worden vooraf vermeld in het kerkblad Geandewei. Aan de doopdienst gaan één of meer doopgesprekken vooraf.
Bericht van geboorte kan worden gedaan aan het kerkelijk bureau. Daarnaast is het ook goed om de predikant en/of de ouderling van de sectie een geboortebericht te sturen, opdat er tijdig mededeling van kan worden gedaan in kerkblad en zondagskrant, en er een afspraak kan worden gemaakt voor een kraambezoekje.

Uitvaart
Om teleurstellingen te voorkomen is het verstandig om met de predikant te overleggen over tijd en plaats van een uitvaartdienst, alvorens daar met de uitvaartverzorger afspraken over vast te leggen. In de dagen voorafgaande aan de uitvaart zal de predikant een of meerdere bezoeken brengen aan de nabestaanden om met hen de uitvaartdienst voor te bereiden.
Uitvaart Om teleurstellingen te voorkomen is het verstandig om met de predikant te overleggen over tijd en plaats van een uitvaartdienst, alvorens daar met de uitvaartverzorger afspraken over vast te leggen. In de dagen voorafgaande aan de uitvaart zal de predikant een of meerdere bezoeken brengen aan de nabestaanden om met hen de uitvaartdienst voor te bereiden. Op de zondag na de uitvaart wordt de overledene herdacht in de kerkdienst. Een steentje met de naam wordt in de gedachtenis-nis gelegd, en we zingen een lied dat door de familie is uitgekozen.

Kerkdiensten in Wijk 1
datum en tijdstip 22-10-2017 om 09.30