Wijkteams Wijkteams

Onze wijkgemeente (Grote Kerk) is verdeeld in acht secties. Elk van die secties heeft een wijkteam, dat bestaat uit een ouderling, een diaken, een aantal bezoekers, ds. Hans Oosterhoff, onze predikant of Hilde Karssies-Kaptein, onze kerkelijk werker.

De bezoekers zijn in hun straat of sectiedeel het gezicht van de kerk en leggen de eerste contacten. Zij brengen een bezoekje aan nieuw -ingekomenen, bij geboorten, verjaardagen en jubilea, en in andere bijzondere omstandigheden. Zij proberen op de hoogte te zijn van wat er leeft in de wijk en geven aan ouderling en predikant door waar bezoek gewenst is. De wijkouderling heeft de leiding van het wijkteam, en brengt daarnaast bezoeken in zijn of haar wijk, in overleg met de bezoekers, de predikant en kerkelijk werker. De wijkteams komen regelmatig bijeen voor overleg.

Ds. Oosterhoff of mevrouw Karssies verzorgt het pastoraat rondom doop, trouw en rouw; hij of zij bezoekt (op verzoek van gemeenteleden zelf of hun familie) de zieken in het ziekenhuis of thuis; daarnaast brengt hij of zij kennismakingsbezoeken in de gemeente en bezoeken op aanwijzing van de ouderling of bezoekmedewerker, of van de gemeenteleden zelf.

Het Wijkteam Binnenstad: een impressie van een bijeenkomst Het Wijkteam Binnenstad: een impressie van een bijeenkomst

'Omzien naar elkaar' in de gemeente rond Grote- of Sint Martinuskerk

Het is heel goed om kort en overzichtelijk informatie te kunnen lezen over de taken en het werk van de wijkteams in de gemeente rond de Grote – of Sint Martinuskerk. Dat kan via de Gemeentegids en hierboven via de website www.grotekerkdokkum.nl. Maar het is ook goed om praktijk nabij een indruk te krijgen wat er in een wijkteam omgaat. En hoe 'omzien naar elkaar', onderling pastoraat,   heel open wordt georganiseerd en gebeurt. Die indruk geven we hier. En dat aan de hand van een bijeenkomst van een wijkteam: concreet het Wijkteam Binnenstad. Op donderdag 14 januari zijn de medewerkers van dit wijkteam samen in het Martinushuis.

datum en tijdstip 13-12-2017 om 14.30

Eetgroep Grote Kerk