Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente Dokkum - Aalzum - Wetsens
 
 
Lekker ite!

Lekker ite!
Iedere eerste woensdag van de maand is er in het Martinushuis namelijk een maaltijd voor mensen die vaak of misschien wel bijna altijd in hun eentje aan tafel zitten. Op zo'n woensdag kunnen ze zich laten verwennen.


Voor slechts € 4,50 krijgen ze een volwaardig driegangenmenu voorgezet. Meestal schrijven zich twaalf tot twintig mensen daarvoor in. Een intekenlijst ligt naast de balie in het Martinushuis.

Wie zorgen voor die maaltijd? Dat zijn ongeveer tien vrijwilligers. In wisselende "diensten" zijn zij aan de beurt. In dit geval dus Tiny en Inge. Op de vraag waarom ze dit eigenlijk doen, komt spontaan het antwoord: het is gewoon leuk! Thuis koken we meestal voor een kleine huishouding, hier voor een groep. Dat is ook een uitdaging, vinden zij. Voor die 4,5 euro moet je scherp inkopen (en toch lukt dat bijna altijd weer!) en dan kom je op ideeën die je thuis zelden zou uitvoeren. Zo biedt iedere maand weer een verrassing: wat is er nu weer voor lekkers? Ook is het gezellig zo met z'n tweeën bezig te zijn en als je vervolgens mee aan tafel zit, leer je gemakkelijk mensen kennen. Dat geldt natuurlijk ook voor de gasten: er is aandacht voor elkaar en je geniet samen. En afgezien van dat alles: beide dames, en dat geldt voor de andere kokers ongetwijfeld ook, willen graag iets naast hun gewone bezigheden doen en als je iets lekkers kunt klaarmaken waar anderen zichtbaar van genieten - dat is toch prachtig?

Een paar praktische zaken: Iedere maand zijn er twee mensen die koken plus één vrijwilliger die voor de tafel zorgt. Afwassen doen ze met zijn drieën. Twee tot drie keer per jaar is iedereen aan de beurt.

Wilt u ook eens meedoen? Kom dan eens vrijblijvend kijken, of eet een keer mee! Voor inlichtingen kunt u ook bellen: 0511421681 (Baukje en Maarten Keijzer).
terug
 
 
 

Inloggen


 

Werkgroep gemeenteopbouw
datum en tijdstip 26-11-2020 om 19.30
meer details

Kerkdienst via kerkomroep vanuit de Grote- of Sint Martinus kerk
datum en tijdstip 29-11-2020 om 9.30
meer details

Kerkdienst via kerkomroep en livestream vanuit De Fontein
datum en tijdstip 29-11-2020 om 9.30
meer details

Moderamen Kerkenraad
datum en tijdstip 30-11-2020 om 19.30
meer details

Thema bijeenkomst 'Het Gebed'
datum en tijdstip 02-12-2020 om 14.00
meer details

 
Pastoraal Meldpunt: 06 - 2138 2081 of pastoraat@pgdaw.nl
 
Links 
Vragen/opmerkingen
over deze site via:
help@pgdaw.nl

Of via formulier : LINK

Privacy

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.