Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente Dokkum - Aalzum - Wetsens
 
 

zo 11 maart 2018

Grote Kerk Inzameling voedselbank

Locatie: 
 Grote Kerk
Tijdstip: 
 9.30 uur

De diaconie en de voedselbank
Reeds een aantal jaren werken de 3 wijken van de PGDAW mee aan het inzamelen van voedsel voor mensen die hiervoor in aanmerking komen. De diaconië hebben zich over deze taak ontfermd. Iedere 2de en 3de zondag van de maand kunnen kerkgangers iets meenemen voor de mens in nood in onze Burgerlijke Gemeente. Een prachtig initiatief, immers je ervaart hiermee dat je daadwerkelijk hulp biedt. Er blijven geen zaken aan de strijkstok hangen. Alle goederen krijgen een daadwerkelijke bestemming. Een team van vrijwilligers in de voedselbank verdelen de etenswaren over de mensen die het echt nodig hebben. Ondanks de groei van de economie, groeit daarnaast ook de armoe in Nederland en is de voedselbank nog steeds heel erg nodig.                                                                                                                 
Alle diakenen van onze wijkgemeente zijn blij hieraan hun steentje te kunnen bijdragen. Zij staan iedere 2de en 3de zondag bij de deuren in de kerk om de houdbare spullen in ontvangst te nemen. Bij houdbare spullen kan gedacht worden aan: rijst, pasta's, koffie, thee, suiker, halfvolle houdbare melk, blikgroente, soep, jam, hagelslag, vruchten in blik. En laten we eerlijk zijn, het is echt geen grote moeite om even deze extra's mee te nemen uit de supermarkt. Iets te geven geeft veel meer voldoening dan iets te krijgen.
Minne Boelens
 

terug
 


 
 
 

Kerkenraad wijk 1
datum en tijdstip 18-06-2018 om 19.30
meer details

Overleg Admiraliteitsdienst
datum en tijdstip 20-06-2018 om
meer details

Inloophuis
datum en tijdstip 20-06-2018 om 14.30
meer details

Gebedsgroep
datum en tijdstip 20-06-2018 om 19.00
meer details

 
Vacature Jeugd- en jongerenwerker
Klik voor meer informatie op onderstaande
LINK
 
Links 
Contact
Kerkelijk bureau
Harddraversdijk 1
9101 XA Dokkum
Email: 
Telefoon: 0519-293650
  meer
 
Vragen/opmerkingen
over deze site via:


Of via formulier : LINK

Privacy

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.