zo 14 oktober 2018

Liturgie 14 oktober 2018 Grote Kerk Dokkum
Voorganger: ds.Hans Oosterhoff
Organist: Auke de Boer
We lezen Marcus 10: 17 – 27, over de rijke man die bij Jezus komt met de vraag wat hij moet doen om deel te krijgen aan het eeuwige leven. Jezus wijst hem op de geboden, maar de man vindt dat kennelijk nog niet genoeg. “Verkoop je bezittingen en geef het geld aan de armen” zegt Jezus dan. “En kom terug en volg mij.” Dat laatste heeft de man misschien niet meer gehoord, want hij loopt terneergeslagen weg bij Jezus. “Hij had namelijk veel bezittingen.” Met zijn leerlingen praat Jezus nog wat door over dit voorval, en dan klinken die beroemde woorden over de kameel die makkelijker door het oog van een naald gaat, dan een rijke door de poort van het Koninkrijk van God.Uit het boek Deuteronomium lezen we hierbij hoofdstuk 15: 1 – 11, waarin we zien hoe het ideaal bij Mozes al botst op de weerbarstige praktijk: “Niemand van u zal in armoede leven”, lezen we in vers 4. “Armen zullen er altijd zijn bij u”, lezen we in vers 11. Interessante teksten op deze zondag van het Werelddiaconaat.

• Orgelspel
• Welkom