Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente Dokkum - Aalzum - Wetsens
 
 

vr 24 juli 2020

Een muzikaal meditatief moment rond het orgel met Bob van der Linde, organist Martinikerk Sneek

Locatie: 
 Grote Kerk Dokkum
Tijdstip: 
 20:00 uur  - 20:40 uur
Prijs: 
 Gratis


Orgel Grote Kerk Dokkum

Een muzikaal meditatief moment rond het orgel

klik hier voor datums en programmaboekje>>>

Al meer dan vijfentwintig jaar zijn er in de zomermaanden inkoopconcerten op de vrijdagavond in de Grote Kerk in Dokkum. In deze kerk bevinden zich twee zeer waardevolle orgels, die zich ook bijzonder lenen om op te concerteren. Het hoofdorgel stamt uit 1688 en is destijds gemaakt door Jan Helman uit Groningen. In de loop der jaren is er veel aan het orgel veranderd. In 1979 heeft orgelmaker Flentrop het orgel terug gereconstrueerd en mag het zich laten horen als een specimen uit de Noord Duitse orgelbouwcultuur. 

Ook het koororgel dat zich sinds 2016 in de kerk bevindt, is zeer bijzonder. Hoewel Bakker & Timmenga uit Leeuwarden het in 1979 bouwden, gebruikten ze hiervoor veel goede oude onderdelen zoals als pijpwerk uit 1700.

Door het Corona-virus zal het nu geen inkoopconcert zijn, maar een muzikaal meditatief moment met het orgel onder de titel MUZIEK IN DE GROTE KERK en heeft het de lengte van een orgelvesper, dus maximaal 40 minuten.
Er gelden de RVIM restricties. De deuren van de kerk gaan om half acht open en om acht uur dicht.  Er is een looproute in de kerk en toegewezen plaatsen. Ook hopen we het via Kerkomroep, of mogelijk online uit te zenden.
Wel zal de combinatie met een voorafgaand carillon bespeling op het stadhuis er zijn. Er is een aantal internationale gastorganisten uitgenodigd. Rode draad zal muziek uit Engeland zijn. Alle musici zullen naast andere muziek ook iets van een Engelse componist laten horen.

Auke de Boer

terug
 


 
 

Inloggen


 

Een muzikaal meditatief moment rond het orgel met Mannes Hofsink, organist Nieuwe Kerk Groningen
datum en tijdstip 14-08-2020 om 20:00 uur
meer details

Open Kerk
datum en tijdstip 15-08-2020 om 14.00 uur
meer details

Kerkdienst via kerkomroep vanuit De Herberg
datum en tijdstip 16-08-2020 om 09.30
meer details

Kerkdienst via kerkomroep vanuit Grote- of Sint Martinuskerk
datum en tijdstip 16-08-2020 om 09.30
meer details

Open Kerk
datum en tijdstip 16-08-2020 om 14.00 uur
meer details

 
Links 
Vragen/opmerkingen
over deze site via:
help@pgdaw.nl

Of via formulier : LINK

Privacy

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.