Kalender W2
« vorige  |  september 2020  |  volgende »

Woensdag 2 september 2020 Open Kerk
Tijdstip: 14.00 uur  - 17.00 uur

De Grote – of Sint Martinuskerk, Markt 2 in Dokkum, is eind mei opengesteld voor bezoekers. Dokkumers, mensen uit de regio en toeristen reageren enthousiast. Fijn om naar binnen te mogen, naar orgelspel te luisteren en te genieten van de rust. Op verschillende middagen mochten reeds meer dan honderd bezoekers worden verwelkomd. In de kerk hangen banieren en afbeeldingen die een indruk geven van de verspreiding van kloosters en kerken in Noord Friesland. Daarnaast is er een kleine expositie van panelen die vertellen over de historie van de kerk en de opgravingen op de Markt. De tafel met verkrijgbare uitgaven is ook weer ingericht. Er is een vaste looproute gemaakt. De kerkruimte is zo ingericht dat overal voldoende ruimte is. In verband met Corona staat veiligheid voorop.

Tot eind 12 september staan op elke woensdag- en zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur de deuren open.

Zaterdag 5 september 2020 Open Kerk

Woensdag 9 september 2020 Open Kerk