zondag 15 mei 2022

Tijdstip:

pastoor Paul Verheijen en ds. Herman F. de Vries

KLIK HIER voor de liturgie viering T. Brandsma Bonifatiuskapel

Op zondag 15 mei wordt de uit Friesland afkomstige pater Titus  Brandsma in Rome heilig verklaard. Dat betekent dat er na een lang proces van onderzoek reden genoeg is om hem als voorbeeld te stellen voor de gelovigen van nu. Titus Brandsma, pater Karmeliet, is in Oegeklooster, een plaats in de buurt van Bolsward, geboren in 1881 en werd in 1942 vermoord in het concentratiekamp Dachau in Duitsland. Voor Dokkum is hij heel belangrijk geweest, omdat hij daar heeft meegewerkt aan het ontstaan van de Bonifatiuskapel en voor de toen nog aan te leggen kruisweg in het Bonifatiuspark (voor die kruisweg heeft ds. Herman de Vries eigentijdse meditaties geschreven die in het park te beluisteren zijn op de mobiele telefoon via een QR-code bij de bron). Op de avond van de dag van de heiligverklaring in Rome willen we voor al degenen die daar niet bij kunnen zijn, de zogeheten thuisblijvers, graag een oecumenische viering houden in de Bonifatiuskapel. Iedereen is daar van harte welkom. Er zullen liederen over Titus ten gehore worden gebracht, delen uit de Titus Brandsma-mis,  korte meditaties over Titus, een preek van ds. de Vries, en de onthulling van een replica van een glas-in-lood raam van Titus is ook onderdeel van de viering. Na afloop willen we u graag een kopje koffie of thee aanbieden. De viering begint om 19 uur in de Bonifatiuskapel aan de Kapellaan in Dokkum.

Gebedsgroep (De Herberg)

wo 25 mei 2022 om 19.00

Kerkdienst vanuit De Fontein ook te beluisteren via kerkomroep

do 26 mei 2022 om 19.30