Martinuscantorij Martinuscantorij
De wijkgemeente Grote- of Sint Martinuskerk kent al vele jaren een cantorij onder de naam 'Martinuscantorij'.

Het belangrijkste doel van de cantorij is de ondersteuning van de gemeentezang. Bijvoorbeeld in het voorzingen van minder bekende liederen of wat moeilijker melodieën. Daarnaast worden bijdragen gegeven aan de liturgie in de vorm van gezongen teksten en gebeden en via meerstemmige wisselzang met de gemeente. De schat aan liederen, die aan de kerkgemeenschap is toevertrouwd – nu in een nieuw liedboek – komt door de cantorij tot zijn recht.

Wie van kerkzang en kerkmuziek houdt en de doelstelling 'ondersteuning' aanspreekt is bij de Martinuscantorij van harte welkom. Door het kerkelijk jaar heen wordt meegewerkt aan één of meer diensten. Er wordt, zoals dat wordt genoemd projectmatig meegewerkt aan diensten en vespers. Oefenavond is als regel de vrijdagavond. Een ieder die belangstelling heeft, is van harte welkom.

Dirigent van de Martinuscantorij is cantor-organist Anne E. de Bruijn.
Contactpersoon is: Greet Louissen.
Tel.: 0519 295304. Email:

Kerkdienst PGDAW via kerkomroep vanuit De Fontein
datum en tijdstip 09-04-2020 om 19.30