Commissie vorming en toerusting

Dit seizoen hetzelfde thema als het voorgaande jaar... Door Corona kwamen de meeste onderwerpen te vervallen en bleek ons thema “een brug te ver”. Daarom nog één keer in de herhaling, met hier en daar de nodige aanpassingen: Bruggen slaan.

De uitdrukking “bruggen slaan” hoort meer bij onze cultuur dan bij de cultuur van Palestina. Daarom beschikt niet de Bijbel, maar onze eigen taal over zoveel (spreek)woorden die met bruggen te maken hebben:

Over de brug komen, iemand over de brug helpen, dat is een brug te ver, de brug is opgehaald, de brug tussen ons is afgebroken, hij komt over een gouden brug, een brug slaan tussen twee partijen, een draaibrug, een ophaalbrug, een wipbrug, een rolbrug, voor de brug zitten, mijn auto staat op de brug, een brugwachter, de brug van mijn bril is gebroken, de kapitein staat op de brug, een brug in je mond, een brugfunctie hebben en praten als Brugman.....

Maar al is de Bijbel niet vertrouwd met het woord “brug”, het wil niet zeggen dat het woord dwars staat op wat de Bijbel ons wil zeggen. Integendeel: de Babyloniërs wilden een toren (brug) bouwen tussen de aarde en de hemel. Maar de toren stortte in. Want een brug tussen aarde en hemel wordt niet vanuit mensen maar vanuit God gebouwd.

De ultieme brug die de hemel ons heeft aangereikt, heeft vorm gekregen in de komst van Jezus Christus. Hij is bij uitstek onze brug geworden tussen aarde en hemel.

Zoals u van ons gewend bent: weer volop keus uit een gevarieerd programma.
Niet een geheel nieuw programma dus, maar daar waar nodig aangevuld met interessante onderwerpen die – hopen we – uw nieuwsgierigheid en belangstelling zullen aanwakkeren.

Wat ons betreft: tot ziens op 'onze' avonden !


Het volledige boekje kunt u bekijken door te klikken op onderstaande tekst.
Bekijk hier het boekje WINTERWERK 2021-2022

U kunt uitsluitend aanmelden via MEEVIEREN 

Indien u minder digitale vaardige familieleden heeft, kunt u ook hen aanmelden; met hun eigen naam en telefoonnummer, maar wel met uw mail adres.

Wij hopen weer op veel enthousiasme van uw kant!
 

We houden de coronamaatregelen in de gaten en er zijn op dit moment beperkt activiteiten

terug

Agenda

Startzondag in Bonifatiuskapel

19 sep 2021 om 9.30

Winterwerk 2. Als kinderen andere wegen gaan ........

21 sep 2021 om 20.00

Kerkdienst via kerkomroep vanuit De Herberg

26 sep 2021 om 9.30

Kerkdienst via kerkomroep vanuit De Fontein

26 sep 2021 om 9.30

Gebedsgroep

29 sep 2021 om 19.00

Kerkdienst via kerkomroep vanuit De Herberg

03 okt 2021 om 9.30Vragen/opmerkingen
over deze site via:
help@pgdaw.nl

Of via formulier : LINK

Privacy


Aanmelden via meevieren.nl

U kunt hier uw kerkdienst en of bijeenkomst uitzoeken en aanmelden.

LinksGeandewei