Commissie vorming en toerusting

Daarom beschikt niet de Bijbel, maar onze eigen taal over zoveel (spreek)woorden die met bruggen te maken hebben. Over de brug komen, iemand over de brug helpen, dat is een brug te ver, de brug is opgehaald, de brug tussen ons is afgebroken, hij komt over een gouden brug, een brug slaan tussen twee partijen, een draaibrug, een ophaalbrug, een wipbrug, een rolbrug, voor de brug zitten, mijn auto staat op de brug, een brugwachter, de brug van mijn bril is gebroken, de kapitein staat op de brug, een brug in je mond, een brugfunctie hebben en praten als Brugman.....
Maar al is de Bijbel niet vertrouwd met het woord “brug”, het wil niet zeggen dat het woord dwars staat op wat de Bijbel ons wil zeggen. Integendeel: de Babyloniërs wilden een toren (brug) bouwen tussen de aarde en de hemel. Maar de toren stortte in. Want een brug tussen aarde en hemel wordt niet vanuit mensen maar vanuit God gebouwd.
De ultieme brug die de hemel ons heeft aangereikt, heeft vorm gekregen in de komst van Jezus Christus. Hij is bij uitstek onze brug geworden tussen aarde en hemel.
In dit nieuwe seizoen worden binnen onze gemeente ook andere bruggen geslagen. We zijn op weg gegaan vanuit drie afzonderlijke wijkgemeenten naar één kerk met één kerkenraad en verschillende werkgroepen. We hopen dat dit proces ons bruggen aan zal reiken waarover we met z'n allen kunnen gaan. Wij als commissie Vorming en Toerusting waren al jaren gewend om te denken vanuit één gemeente. Toch heeft dit boekje voor het nieuwe seizoen een iets andere inhoud dan voorheen: de activiteiten van de verschillende “vierplekken” zijn deze keer niet opgenomen. We weten op dit moment nog niet hoe alle ontwikkelingen hun nieuwe vorm zullen krijgen, vandaar de keus om deze keer alleen ons eigen programma aanbod op te nemen. 
Zoals u van ons gewend bent: weer volop keus uit een gevarieerd programma.
Wat ons betreft: tot ziens op 'onze' avonden !


Het volledige boekje kunt u bekijken door te klikken op onderstaande tekst.
Bekijk hier het boekje WINTERWERK 2020-2021
Opgave.......

U kunt uw opgave uitsluitend doen via MEEVIEREN 

Wij hopen weer op veel enthousiasme van uw kant!
 

Vanwege de coronamaatregelen zijn er op dit moment beperkt activiteiten

terug

Agenda

Kerkdienst via Omrop Fryslan vanuit de Grote- of Sint Martinus kerk

09 mei 2021 om 10.00

Kerkdienst via kerkomroep vanuit De Herberg

09 mei 2021 om 9.30

Kerkdienst via Omrop Fryslan vanuit de Grote- of Sint Martinus kerk

13 mei 2021 om 10.00

Hemelvaartsdag, Kerkdienst via kerkomroep vanuit De Herberg

13 mei 2021 om 9.30

Kerkdienst via Omrop Fryslan vanuit de Grote- of Sint Martinus kerk

16 mei 2021 om 9.30

Kerkdienst via kerkomroep vanuit De Fontein

16 mei 2021 om 9.30

Aanmelden via meevieren.nl

U kunt hier uw kerkdienst en of bijeenkomst uitzoeken en aanmelden.

LinksGeandewei
Vragen/opmerkingen
over deze site via:
help@pgdaw.nl

Of via formulier : LINK

Privacy