Expositie Iconen van Tzvetan Hristov – Bulgarije

Van 1 juli tot en met 27 augustus 2016 is een twintigtal iconen te bewonderen van de bekende Bulgaarse iconenschilder Tzvetan Hrirstov. Vrijdag 1 juli om 14.30 opent de van oorsprong Bulgaarse mevrouw Nadja Kootstra in de Grote of Sint Martinuskerk in Dokkum de zomerexpositie. Op de laatste dag van de expositie komt zij tevens een toelichting geven. Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis. De expositie is iedere woensdag-, donderdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag van 14.00 – 17.00 uur geopend.

Tzvetan Hristov (1963) behoort tot de jonge generatie Bulgaarse iconenschilders die met de traditionele techniek auteurkopieën maken van bestaande heilige iconen en wandschilderingen uit kerken en kloosters van Bulgarije, Rusland en Griekenland. Hij laat zien hoe met deze techniek en toewijding een verbinding wordt gelegd tussen het verleden en het heden.

Kerkenraad wijk 1
datum en tijdstip 18-06-2018 om 19.30

Overleg Admiraliteitsdienst
datum en tijdstip 20-06-2018 om