Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente Dokkum - Aalzum - Wetsens
 
 
Vrijwilligersavond VrijwilligersavondDonderdag 14 april. Namiddag. Meer dan negentig vrijwilligers verzamelen zich. Met koffie, thee en iets erbij ontstaat direct een sfeervol begin. Ze praten elkaar bij over hun ervaringen. Alledaagse belevingen komen ook aan de beurt. Als een ieder rond vijf uur aanwezig is, spreekt Koos Schreiber, kerkrentmeester, een woord van welkom. Om het belang van vrijwilligerswerk uit te drukken, gebruikt hij een treffend beeld:
 
“Als alle vrijwilligers een ster zouden krijgen, wordt het nooit meer donker!” 

Dan het is woord aan dominee Koos de Gier, voorheen als predikant verbonden aan de Grote- of Sint Martinuskerk. Nu in de rol van entertainer: brenger van kerkelijke humor. Kennis van Bijbel en traditie is nodig om die te begrijpen. Gezien de reacties in gelach en applaus is die er volop. Naar goed gebruik is het zes uur 'etenstijd'. Een oosters buffet, uitstekend verzorgd door restaurant 'De IJsherberg'. Het zet de aanwezigen in beweging. Nieuwe ontmoetingen ontstaan spontaan. En ook hier geldt: 'samen maaltijd houden verenigt'. Het is flink na achten als Koos Schreiber met dank en goede wensen de avond afsluit. De waardering van de aanwezigen is groot voor de mensen, die de avond organiseerden. Hun namen mogen worden genoemd: Tjerk Dijkstra, Jannie van der Lijn, Jan-Jaap Klugkist en Koos Schreiber (kerkrentmeesters) en Liskje de Boer, Iepie de Jong en Ankie Wiersma (kosters). 
 

terug
 
 
 
 

HERDWD-catechesegroep
datum en tijdstip 11-12-2018 om 16.00
meer details

Inloophuis
datum en tijdstip 12-12-2018 om 14.30
meer details

Eetgroep Grote Kerk
datum en tijdstip 12-12-2018 om 17.30 uur
meer details

 
Links 
Contact
Kerkelijk bureau
Harddraversdijk 1
9101 XA Dokkum
Email: 
Telefoon: 0519-293650
  meer
 
Vragen/opmerkingen
over deze site via:


Of via formulier : LINK

Privacy

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.