Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente Dokkum - Aalzum - Wetsens
 
 
Vrijwilligersavond Vrijwilligersavond


Donderdag 14 april. Namiddag. Meer dan negentig vrijwilligers verzamelen zich. Met koffie, thee en iets erbij ontstaat direct een sfeervol begin. Ze praten elkaar bij over hun ervaringen. Alledaagse belevingen komen ook aan de beurt. Als een ieder rond vijf uur aanwezig is, spreekt Koos Schreiber, kerkrentmeester, een woord van welkom. Om het belang van vrijwilligerswerk uit te drukken, gebruikt hij een treffend beeld:
 
“Als alle vrijwilligers een ster zouden krijgen, wordt het nooit meer donker!” 

Dan het is woord aan dominee Koos de Gier, voorheen als predikant verbonden aan de Grote- of Sint Martinuskerk. Nu in de rol van entertainer: brenger van kerkelijke humor. Kennis van Bijbel en traditie is nodig om die te begrijpen. Gezien de reacties in gelach en applaus is die er volop. Naar goed gebruik is het zes uur 'etenstijd'. Een oosters buffet, uitstekend verzorgd door restaurant 'De IJsherberg'. Het zet de aanwezigen in beweging. Nieuwe ontmoetingen ontstaan spontaan. En ook hier geldt: 'samen maaltijd houden verenigt'. Het is flink na achten als Koos Schreiber met dank en goede wensen de avond afsluit. De waardering van de aanwezigen is groot voor de mensen, die de avond organiseerden. Hun namen mogen worden genoemd: Tjerk Dijkstra, Jannie van der Lijn, Jan-Jaap Klugkist en Koos Schreiber (kerkrentmeesters) en Liskje de Boer, Iepie de Jong en Ankie Wiersma (kosters). 
 
terug
 
 
 

Inloggen


 

Werkgroep gemeenteopbouw
datum en tijdstip 26-11-2020 om 19.30
meer details

Kerkdienst via kerkomroep vanuit de Grote- of Sint Martinus kerk
datum en tijdstip 29-11-2020 om 9.30
meer details

Kerkdienst via kerkomroep en livestream vanuit De Fontein
datum en tijdstip 29-11-2020 om 9.30
meer details

Moderamen Kerkenraad
datum en tijdstip 30-11-2020 om 19.30
meer details

Thema bijeenkomst 'Het Gebed'
datum en tijdstip 02-12-2020 om 14.00
meer details

 
Pastoraal Meldpunt: 06 - 2138 2081 of pastoraat@pgdaw.nl
 
Links 
Vragen/opmerkingen
over deze site via:
help@pgdaw.nl

Of via formulier : LINK

Privacy

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.