Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente Dokkum - Aalzum - Wetsens
 
 
Vrijwilligersavond Vrijwilligersavond


Donderdag 14 april. Namiddag. Meer dan negentig vrijwilligers verzamelen zich. Met koffie, thee en iets erbij ontstaat direct een sfeervol begin. Ze praten elkaar bij over hun ervaringen. Alledaagse belevingen komen ook aan de beurt. Als een ieder rond vijf uur aanwezig is, spreekt Koos Schreiber, kerkrentmeester, een woord van welkom. Om het belang van vrijwilligerswerk uit te drukken, gebruikt hij een treffend beeld:
 
“Als alle vrijwilligers een ster zouden krijgen, wordt het nooit meer donker!” 

Dan het is woord aan dominee Koos de Gier, voorheen als predikant verbonden aan de Grote- of Sint Martinuskerk. Nu in de rol van entertainer: brenger van kerkelijke humor. Kennis van Bijbel en traditie is nodig om die te begrijpen. Gezien de reacties in gelach en applaus is die er volop. Naar goed gebruik is het zes uur 'etenstijd'. Een oosters buffet, uitstekend verzorgd door restaurant 'De IJsherberg'. Het zet de aanwezigen in beweging. Nieuwe ontmoetingen ontstaan spontaan. En ook hier geldt: 'samen maaltijd houden verenigt'. Het is flink na achten als Koos Schreiber met dank en goede wensen de avond afsluit. De waardering van de aanwezigen is groot voor de mensen, die de avond organiseerden. Hun namen mogen worden genoemd: Tjerk Dijkstra, Jannie van der Lijn, Jan-Jaap Klugkist en Koos Schreiber (kerkrentmeesters) en Liskje de Boer, Iepie de Jong en Ankie Wiersma (kosters). 
 
terug
 
 
 

Inloggen


 

Een muzikaal meditatief moment rond het orgel met Rien Donkersloot, organist Joriskerk Amersfoort 
datum en tijdstip 03-07-2020 om 20:00 uur
meer details

Open Kerk
datum en tijdstip 04-07-2020 om 14.00 uur
meer details

Doopviering via kerkomroep vanuit De Herberg
datum en tijdstip 04-07-2020 om 16.00
meer details

Kerkdienst via kerkomroep vanuit De Herberg
datum en tijdstip 05-07-2020 om 09.30
meer details

Doopviering via kerkomroep vanuit De Herberg
datum en tijdstip 05-07-2020 om 11.00
meer details

 
Links 
Vragen/opmerkingen
over deze site via:
help@pgdaw.nl

Of via formulier : LINK

Privacy

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.