Bezoek Muiderkerk aan Dokkum Bezoek Muiderkerk aan Dokkum

Zondag 12 juni was er alweer de 10e uitwisseling tussen de diakonieën van onze Grote Kerk en die van de diakonale werkgroep van de Amsterdamse Muiderkerk.

We begonnen met de eredienst , met een mooie preek van ds. Hans Oosterhoff. Tijdens de dienst vertelde een van de Amsterdamse gasten een en ander over de onderlinge contacten.

Daarna dronken we, napratend, gezamenlijk met de eigen gemeenteleden koffie. In de achterzaal gingen we vervolgens verder met het uitwisselen van ervaringen. De voorzitter van het College van Diakenen, Willem de Boer, lichtte de toekomstvisie van onze diakonie toe: "diakonie 2.0".
Het werd tijd voor de lunch. Onze diaken Edo de Vries had met zijn vrouw Nel gezorgd voor een heerlijke maaltijd.
Daarna gingen we lopend naar de Voedselbank Dongeradeel. Een van de medewerkers heeft ons alles verteld over hoe alles wordt ingezameld, verdeeld en uitgegeven. Maar ook het verdere reilen en zeilen van de voedselbank kwam aan de orde, zeg maar van screening tot de daadwerkelijke uitgifte (om de twee weken ). Weer terug in de Grote Kerk was het tijd voor de gebruikelijke groepsfoto en spraken we af dat onze diakonie komend jaar een tegenbezoek brengt.
Op bijgaande foto's ziet u een impressie van het Amsterdamse bezoek.

Een muzikaal meditatief moment rond het orgel met Rien Donkersloot, organist Joriskerk Amersfoort
datum en tijdstip 03-07-2020 om 20:00 uur

Open Kerk