Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente Dokkum - Aalzum - Wetsens
 
 
Wijziging bestemming Collectebus Wijziging bestemming CollectebusIn de Grote Kerk vindt u sinds jaar en dag bij de ingang Markt een collecte(melk)bus met als bestemming PCG Medical Ghana Garu.
 
Dit project heeft de steun van de diaconie/zending Grote Kerk vanaf 2008. Ook stond tot afgelopen juni deze bestemming 1x per jaar op het collecterooster.
Het geld uit bus en collecte heeft ervoor gezorgd dat deze kleine medische post ( tot een jaar geleden ) alleen met steun van kerkelijke bijdragen kon voortbestaan. Een mooie ontwikkeling was, dat onder meer het  Scan Centrum Sint Martinus ) gebouwd kon worden en dat is door de regering van Ghana opgemerkt. Nu krijgt deze medische post, PCG medical, steun van de Ghanese overheid!
 
Hierdoor kunnen wij ons financieel van dit project terugtrekken, en onze bijdragen volledig geven aan het andere project dat wij in Ghana ondersteunen:
Agreds straatkinderen in Accra.
 
Dit is een project waarin meisjes van de straat worden geplukt, veelal vanuit de prostitutie.  Zij krijgen de mogelijkheid om in één jaar een opleiding te volgen, hetzij als coupeuse, als kapster of voor een baan in de catering.
Na dit jaar kunnen ze een Mikrokrediet ontvangen, om een eigen bedrijfje  te starten.
 
Onze oud - diaken Jan Woudstra is al twee keer naar beide bovengenoemde projecten afgereisd. In november gaat hij voor de derde keer naar Ghana, onder andere om deze projecten te bezoeken.
 
Blijft u de zending steunen door het geven van uw gift; u ziet dat er prachtige dingen mee gebeuren!
 
Van harte aanbevolen!
 
Diaconie Grote Kerk

terug
 
 
 
 

HERDWD-catechesegroep
datum en tijdstip 11-12-2018 om 16.00
meer details

Inloophuis
datum en tijdstip 12-12-2018 om 14.30
meer details

Eetgroep Grote Kerk
datum en tijdstip 12-12-2018 om 17.30 uur
meer details

 
Links 
Contact
Kerkelijk bureau
Harddraversdijk 1
9101 XA Dokkum
Email: 
Telefoon: 0519-293650
  meer
 
Vragen/opmerkingen
over deze site via:


Of via formulier : LINK

Privacy

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.