Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente Dokkum - Aalzum - Wetsens
 
 
Kerstviering ouderen 2016 Kerstviering ouderen 2016

Dinsdag 20 december was er weer de jaarlijkse Kerstviering voor ouderen in onze gemeente. Er hadden zich een kleine honderd mensen opgegeven. Maar ook dit jaar heeft door ziekte een aantal mensen moeten afbellen. Daardoor bleven er hier en daar lege plaatsen. We begonnen met een kopje thee of koffie met wat lekkers. Er waren vier jongeren uit onze gemeente die, samen met Sietske Koole, onze jongerenwerker, de bediening op zich namen. Ze hebben  met veel enthousiasme gezorgd dat niemand iets te kort kwam. Ook bij de broodmaaltijd na de viering zorgden ze ervoor dat iedereen van zijn of haar natje en droogje werd voorzien.

Het thema van de viering was ‘Welkom’. Wie heten we welkom in ons leven? En wie niet? Wie nodigen we in ons huis en in ons hart? Uit het Kerstevangelie blijkt dat als Jezus welkom wordt geheten er levens ten positieve veranderen. Maar als Jezus daarentegen niet welkom is gebeuren er vreselijke dingen, zoals we kunnen lezen in het verhaal van de kindermoord in Bethlehem. Het Kerstevangelie werd gelezen uit Mattheüs en Lucas. Daarnaast werd een verhaal gelezen met als titel ‘De engel die niet welkom was’. We sloten de viering af met een tekst uit de brief aan Hebreeën, hoofdstuk 13: 1 en 2:1 Houd de onderlinge liefde in stand 2 en houd de gastvrijheid in ere, want zo hebben sommigen zonder het te weten engelen ontvangen. 

Tijdens de viering zongen we onder begeleiding van een aantal blazers van Oranje verschillende kerstliederen. We sloten de viering af met het samen zingen van het ‘Ere zij God’. Ook dit jaar kijken we terug op een warme, gezellige, geslaagde middag.


 

terug
 
 
 
 

Kerkenraad wijk 1
datum en tijdstip 18-06-2018 om 19.30
meer details

Overleg Admiraliteitsdienst
datum en tijdstip 20-06-2018 om
meer details

Inloophuis
datum en tijdstip 20-06-2018 om 14.30
meer details

Gebedsgroep
datum en tijdstip 20-06-2018 om 19.00
meer details

 
Vacature Jeugd- en jongerenwerker
Klik voor meer informatie op onderstaande
LINK
 
Links 
Contact
Kerkelijk bureau
Harddraversdijk 1
9101 XA Dokkum
Email: 
Telefoon: 0519-293650
  meer
 
Vragen/opmerkingen
over deze site via:


Of via formulier : LINK

Privacy

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.