Kerstviering ouderen 2016 Kerstviering ouderen 2016
Dinsdag 20 december was er weer de jaarlijkse Kerstviering voor ouderen in onze gemeente. Er hadden zich een kleine honderd mensen opgegeven. Maar ook dit jaar heeft door ziekte een aantal mensen moeten afbellen. Daardoor bleven er hier en daar lege plaatsen. We begonnen met een kopje thee of koffie met wat lekkers. Er waren vier jongeren uit onze gemeente die, samen met Sietske Koole, onze jongerenwerker, de bediening op zich namen. Ze hebben  met veel enthousiasme gezorgd dat niemand iets te kort kwam. Ook bij de broodmaaltijd na de viering zorgden ze ervoor dat iedereen van zijn of haar natje en droogje werd voorzien.

Het thema van de viering was ‘Welkom’. Wie heten we welkom in ons leven? En wie niet? Wie nodigen we in ons huis en in ons hart? Uit het Kerstevangelie blijkt dat als Jezus welkom wordt geheten er levens ten positieve veranderen. Maar als Jezus daarentegen niet welkom is gebeuren er vreselijke dingen, zoals we kunnen lezen in het verhaal van de kindermoord in Bethlehem. Het Kerstevangelie werd gelezen uit Mattheüs en Lucas. Daarnaast werd een verhaal gelezen met als titel ‘De engel die niet welkom was’. We sloten de viering af met een tekst uit de brief aan Hebreeën, hoofdstuk 13: 1 en 2:1 Houd de onderlinge liefde in stand 2 en houd de gastvrijheid in ere, want zo hebben sommigen zonder het te weten engelen ontvangen.

Tijdens de viering zongen we onder begeleiding van een aantal blazers van Oranje verschillende kerstliederen. We sloten de viering af met het samen zingen van het ‘Ere zij God’. Ook dit jaar kijken we terug op een warme, gezellige, geslaagde middag.

Kerkdienst via kerkomroep vanuit de Grote- of Sint Martinus kerk

Kerkdienst via kerkomroep (& livestream) vanuit de Fontein