Clubstriid 2017

Topaz deed ook weer mee aan deze door de YMCA georganiseerde opdrachtenspel. Deze wordt op hetzelfde tijdstip ook door andere jeugdclubs uitgevoerd en doel is om zoveel mogelijk punten per opdracht te behalen.

Vrijdagavond 3 februari was het zover. Naast de deskundige jury bestaande uit Sietske Koole (onze jeugdwerkster) en Jenny van Zalk was er een enthousiaste groep jongeren en leiding die er zin in hadden! Het thema was “uitvindingen” en elke opdracht had hier dan ook mee te maken. Zo moesten er vragen beantwoord worden over wie en welke uitvinding door iemand was uitgevonden; er was een opdracht met proefjes waarbij je met een juiste voorspelling punten kon halen; bij een ander opdracht moesten er zoveel mogelijk parachutes gemaakt worden in 10 minuten; bij de ophaalopdracht moest er een Post It blokje geruild worden tegen een ander artikel en een geldbedrag, daarna moest dat artikel dan ook weer geruild  enz....  De etenswaren die binnengekomen zijn gaan naar de voedselbank. En het geldbedrag (ruim 60 euro) is overgemaakt naar WATCH Nederland die zich o.a. bezig houdt met het tegengaan van seksuele uitbuiting door o.a. loverboys.
Uiteindelijk zijn we 3e geworden binnen onze regio waar ongeveer 10 jeugdgroepen aan meededen uit omliggende dorpen. En daar zijn we tevreden mee! Blijft er voor volgend jaar ruimte over om een stapje hoger te komen! Zo’n avond kan natuurlijk niet zonder leiding en jury....daarom nogmaals bedankt dat jullie samen met de jongeren er een leuke avond van hebben gemaakt!
Foto’s van dit spektakel zijn te vinden op www.topazjeugdclub.nl

Kerkdienst via kerkomroep vanuit de Grote- of Sint Martinus kerk

Kerkdienst via kerkomroep (& livestream) vanuit de Fontein