Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente Dokkum - Aalzum - Wetsens
 
 
Veertigdagenproject 'Geloof in het leven'

Veertigdagenproject 'Geloof in het leven'

De verhalen van het project volgt de weg van Jezus op weg naar Pasen. Maar ook over andere mensen die iets Jezus ontmoet op die weg. Die mensen ontdekken, dat God een God van leven is. Ook als er ziekte is of verdriet en als mensen hulp nodig hebben of hun hand op moeten houden. Steeds weer opnieuw blijkt, dat mensen kunnen geloven in het leven. Want het licht van Pasen zal gaan schijnen.
 
De projectverbeelding symboliseert in een grote poster een opkomende zon. Ook de zon is een teken van leven. Hoe donker de nacht ook is, de zon zal steeds weer opnieuw gaan schijnen. Zo heeft God het bedacht in het begin. En zo gaat het steeds beter. Op de zon wordt op elke zondag tot en met Pasen de verbeelding van een Bijbelverhaal geplakt. Door de Bijbelverhalen heen straalt reeds het licht van Pasen. De verbeelding in de vorm van zonnenstralen laten zien hoe goed en veelkleurig God het leven heeft gemaakt. Zo wordt de zon teken van hoop en 'Geloof in het leven'.
 
 

terug
 
 
 
 

Kerkenraad wijk 1
datum en tijdstip 18-06-2018 om 19.30
meer details

Overleg Admiraliteitsdienst
datum en tijdstip 20-06-2018 om
meer details

Inloophuis
datum en tijdstip 20-06-2018 om 14.30
meer details

Gebedsgroep
datum en tijdstip 20-06-2018 om 19.00
meer details

 
Vacature Jeugd- en jongerenwerker
Klik voor meer informatie op onderstaande
LINK
 
Links 
Contact
Kerkelijk bureau
Harddraversdijk 1
9101 XA Dokkum
Email: 
Telefoon: 0519-293650
  meer
 
Vragen/opmerkingen
over deze site via:


Of via formulier : LINK

Privacy

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.