Veertigdagenproject 'Geloof in het leven'

De verhalen van het project volgt de weg van Jezus op weg naar Pasen. Maar ook over andere mensen die iets Jezus ontmoet op die weg. Die mensen ontdekken, dat God een God van leven is. Ook als er ziekte is of verdriet en als mensen hulp nodig hebben of hun hand op moeten houden. Steeds weer opnieuw blijkt, dat mensen kunnen geloven in het leven. Want het licht van Pasen zal gaan schijnen.

De projectverbeelding symboliseert in een grote poster een opkomende zon. Ook de zon is een teken van leven. Hoe donker de nacht ook is, de zon zal steeds weer opnieuw gaan schijnen. Zo heeft God het bedacht in het begin. En zo gaat het steeds beter. Op de zon wordt op elke zondag tot en met Pasen de verbeelding van een Bijbelverhaal geplakt. Door de Bijbelverhalen heen straalt reeds het licht van Pasen. De verbeelding in de vorm van zonnenstralen laten zien hoe goed en veelkleurig God het leven heeft gemaakt. Zo wordt de zon teken van hoop en 'Geloof in het leven'.

Een muzikaal meditatief moment rond het orgel met Rien Donkersloot, organist Joriskerk Amersfoort
datum en tijdstip 03-07-2020 om 20:00 uur

Open Kerk