Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente Dokkum - Aalzum - Wetsens
 
 
Start van het 40 dagen project Start van het 40 dagen project


Zondag 5 maart was de start van het 40 dagen project, net als het adventproject een start voor de kinder- tienerkerk en ouders. Na een korte uitleg van Sietske Koole in de kerk over wat we gaan doen, gingen we verder in de nevenruimte. Het een en ander klaargezet, de overige materialen stonden op een aparte tafel.
 
Alida heette ons allemaal welkom. Onder begeleiding van Hilde op de blokfluit zongen we een welkomstlied, met aansluitend een collecte met collectelied. Sietske had een heel mooi verhaal voor de kinderen over de 40 dagen die Jezus in de woestijn verbleef. De kinderen luisterden hier heel stil en met alle aandacht naar. Vervolgens gaf Ingrid een uitleg over wat er gemaakt ging worden. Vol enthousiasme ging ieder gezin aan de slag, om de grot te maken met daarin 36 steentjes. 36 steentjes die de dagen tot Pasen symboliseren. Elke dag mag er een steentje bij weg gehaald worden, behalve de zondagen. En als de steentjes op zijn, dan is het Pasen.
 
De resultaten waren erg mooi. We kunnen terugkijken op een erg gezellige bijeenkomst, waar veel belangstelling voor was. Veel kerkgangers kwamen na afloop van dienst kijken wat er was gemaakt.
terug
 
 
 

Inloggen


 

Een muzikaal meditatief moment rond het orgel met Rien Donkersloot, organist Joriskerk Amersfoort 
datum en tijdstip 03-07-2020 om 20:00 uur
meer details

Open Kerk
datum en tijdstip 04-07-2020 om 14.00 uur
meer details

Doopviering via kerkomroep vanuit De Herberg
datum en tijdstip 04-07-2020 om 16.00
meer details

Kerkdienst via kerkomroep vanuit De Herberg
datum en tijdstip 05-07-2020 om 09.30
meer details

Doopviering via kerkomroep vanuit De Herberg
datum en tijdstip 05-07-2020 om 11.00
meer details

 
Links 
Vragen/opmerkingen
over deze site via:
help@pgdaw.nl

Of via formulier : LINK

Privacy

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.