Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente Dokkum - Aalzum - Wetsens
 
 
Bezoek aan de Muiderkerk Amsterdam op zondag 16 juni 2017 Bezoek aan de Muiderkerk Amsterdam op zondag 16 juni 2017


We hadden afgesproken om ons om 7.45 te verzamelen bij de Grote Kerk en vervolgens vertrokken we met 2 auto’s richting Amsterdam. Zonder tussenstop arriveerden we zo rond de klok van 10 uur bij de Muiderkerk. Daar wachtte ons een hartelijk welkom  en stond de koffie met wat lekkers erbij al klaar. Voordat de kerkdienst begon hadden we nog tijd om even bij te praten. Voor sommige van ons was dit de eerste keer en dus werd er ook kennisgemaakt. Om 10.30 begon de kerkdienst en die werd geleid door dominee Richtsje Abma. Zij heeft een Friese achtergrond.  Haar moeder is Sjoukje Abma, die begin tachtig is en heel betrokken en actief in de Muiderkerk.  Het was een mooie dienst. De Evangelielezing was uit Johannes 3:1-15 en de schriftlezing 2 Korinthe 13: 11-13. De schriftlezing werd door Boukje Keijzer in het Fries voorgelezen en daarna door Silla Vriesema in het Nederlands.  
Na de preek hield Herman Stormer een korte toespraak en overhandigde een fles Bonifatiuswijn, deze is bestemd voor Greteke de Vries, de nieuwe predikant  die 18 juni zal worden bevestigd in de Muiderkerk.  Na de dienst hebben we met elkaar koffiegedronken. Het door ons meegebrachte suikerbrood viel wel in de smaak want de schaal was in mum van tijd leeg. Omdat het mooi zomerweer was werd besloten om in een park te gaan lunchen.
Tijdens de lunch in de tuin van de Centrale Diaconie werden we geïnformeerd over diverse projecten waar men daar mee bezig is, vaak in samenwerking met de Elthetokerk en de kerk van ds.Visser in IJburg          
Na de lunch gingen we lopend richting de metro. Vandaar vertrokken we naar de voormalige “Bijlmer Bajes”.  Dat is nu een plek die nu dienst doet als opvang voor asielzoekers en ruimte geeft aan allerlei activiteiten.  Daar aangekomen werden we opgewacht door Harm Puite. Harm heeft daar als sociaal ondernemer een ruimte gehuurd en is bezig met het opzetten van verschillende projecten en vertelde daarover. Na een korte rondleiding hebben we nog  bij elkaar gezeten en ervaringen uitgewisseld. Minne Boelens vertelde over de activiteiten waar de diaconie van de Grote Kerk mee bezig is.
Hierna hebben we nog een kop koffie gedronken en afscheid van elkaar genomen. We kunnen terugzien op een mooie en waardevolle dag en geïnspireerd door alle verhalen vertrokken we weer richting Dokkum.

Annemieke Nagel.
terug
 
 
 

Inloggen


 

Kerkdienst via kerkomroep vanuit de Grote- of Sint Martinus kerk
datum en tijdstip 20-09-2020 om 9.30
meer details

Kerkdienst via kerkomroep (& livestream) vanuit de Fontein
datum en tijdstip 20-09-2020 om 9.30
meer details

Kerkdienst via kerkomroep & livestream vanuit De Herberg
datum en tijdstip 20-09-2020 om 9.30
meer details

Gebedsgroep
datum en tijdstip 23-09-2020 om 19.00
meer details

Leeskring
datum en tijdstip 24-09-2020 om 10.00
meer details

 
Pastoraal Meldpunt: 06 - 2138 2081 of pastoraat@pgdaw.nl
 
Links 
Vragen/opmerkingen
over deze site via:
help@pgdaw.nl

Of via formulier : LINK

Privacy

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.