Zomerconcerten

Dit jaar was de rode draad in de programmering het feit dat 100 jaar geleden de Eerste Wereldoorlog, ook wel de Grote Oorlog genoemd, was afgelopen.  Vele Belgen zijn destijds naar het buitenland gevlucht en ook Noord Oost Friesland heeft zich ontfermd over de vele evacués. Binnenkort verschijnt hierover nog een boek.
Reden temeer om  hiervoor ook Belgische musici uit te nodigen.  Zo kwam de stadsbeiaardier en stadsorganist van Ieper, ja daar wordt nog elke bij de Meenenpoort de Last Post geblazen en de universiteit-beiaardiers van Leuven .
In de programma’s klonken daarom ook vooral composities van Belgische componisten en we hebben kunnen horen dat Belgen niet alleen goed kunnen voetballen , maar ook prachtig muziek kunnen maken.
Zeer bijzonder was ook het concert dat het Piano Trio uit Kaunas in Litouwen gaf . Ook daar staat een museum en klokkentoren ter herinnering aan deze oorlog. De dames van het trio speelden op piano, viool en cello. De media schreven uitbundig over de kwaliteit van dit trio. Overigens ook andere  concerten hadden lovende recensies.  De zomerserie begon met een concert voor twee orgels verzorgd door Arie Goud en ‘huis-organist’ Auke de Boer. Een uniek moment om beide orgels samen te horen in prachtige muziek uit Spanje  en Italië.

Kerkenraad wijk 1
datum en tijdstip 15-10-2018 om 19.30