Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente Dokkum - Aalzum - Wetsens
 
 
Zomerconcerten

Zomerconcerten

Dit jaar was de rode draad in de programmering het feit dat 100 jaar geleden de Eerste Wereldoorlog, ook wel de Grote Oorlog genoemd, was afgelopen.  Vele Belgen zijn destijds naar het buitenland gevlucht en ook Noord Oost Friesland heeft zich ontfermd over de vele evacués. Binnenkort verschijnt hierover nog een boek.
Reden temeer om  hiervoor ook Belgische musici uit te nodigen.  Zo kwam de stadsbeiaardier en stadsorganist van Ieper, ja daar wordt nog elke bij de Meenenpoort de Last Post geblazen en de universiteit-beiaardiers van Leuven .
In de programma’s klonken daarom ook vooral composities van Belgische componisten en we hebben kunnen horen dat Belgen niet alleen goed kunnen voetballen , maar ook prachtig muziek kunnen maken.
Zeer bijzonder was ook het concert dat het Piano Trio uit Kaunas in Litouwen gaf . Ook daar staat een museum en klokkentoren ter herinnering aan deze oorlog. De dames van het trio speelden op piano, viool en cello. De media schreven uitbundig over de kwaliteit van dit trio. Overigens ook andere  concerten hadden lovende recensies.  De zomerserie begon met een concert voor twee orgels verzorgd door Arie Goud en ‘huis-organist’ Auke de Boer. Een uniek moment om beide orgels samen te horen in prachtige muziek uit Spanje  en Italië.

terug
 
 
 
 

HERDWD-catechesegroep
datum en tijdstip 11-12-2018 om 16.00
meer details

Inloophuis
datum en tijdstip 12-12-2018 om 14.30
meer details

Eetgroep Grote Kerk
datum en tijdstip 12-12-2018 om 17.30 uur
meer details

 
Links 
Contact
Kerkelijk bureau
Harddraversdijk 1
9101 XA Dokkum
Email: 
Telefoon: 0519-293650
  meer
 
Vragen/opmerkingen
over deze site via:


Of via formulier : LINK

Privacy

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.