Jubileum organist Henk Hoogeveen Jubileum organist Henk Hoogeveen
Ondertussen had de voorzitter van de kerkrentmeesters de microfoon ter hand genomen. Onder een daverend applaus werd Henk verwelkomd.

In een vraag- en antwoordgesprek wist Henk op smeuïge wijze te vertellen dat hij vroeger in Fochteloo en Oosterwolde als organist was begonnen en samen met broers en zus bespeelden zij daar menig orgel. Het kwam voor dat hij om 09.30 uur in Fochteloo moest spelen maar dat hij vervolgens om 11.00 uur in Oosterwolde achter het orgel moest zitten. Hij fietste dan bij zijn eigen huis langs om op tijd in Oosterwolde te kunnen zijn.

In 1978 is Henk organist geworden in de Grote of St. Martinuskerk te Dokkum. In 2009 heeft Henk een gouden insigne ontvangen vanuit de Vereniging Kerkrentmeesterlijk Beheer vanwege 50 jaar organist zijn. Een kleine rekensom maakt dat Henk dus straks in 2019 in zijn totaliteit 60 (!) jaar organist is geweest.

Mooi was het dat zijn zus en kinderen ook in de kerk waren. Helaas kon zijn vrouw Joke niet aanwezig zijn. Als dank werd kreeg Henk een mooi boeket bloemen en een geschenkenbon overhandigd. Na afloop was de gemeente in de gelegenheid om Henk te feliciteren met zijn jubileum en daarna kon iedereen die dat wilde nog napraten onder het genot van koffie en gebak.
Koos Schreiber

Een muzikaal meditatief moment rond het orgel met Rien Donkersloot, organist Joriskerk Amersfoort
datum en tijdstip 03-07-2020 om 20:00 uur

Open Kerk