Sola Gratia en Auke de Boer openen zomerserie 2015 Dokkum Sola Gratia en Auke de Boer openen zomerserie 2015 Dokkum
Op vrijdagavond 19 juni om 20.00 uur is de aftrap van de zomerserie avondconcerten in de Grote- of Martinuskerk in Dokkum.  Organist van de Grote Kerk Auke de Boer bespeelt het Helman-Flentrop orgel uit 1688/1979 . Medewerking wordt verleend door het vermaarde vocaalensemble Sola Gratia uit Uithuizermeeden onder leiding van Ties Moolenhuis en pianiste Ellen Dijkhuizen. Er klinkt ondermeer muziek van Krtitel, Jenkins, Fauré en Lefébure-Wély. Vooraf bespeelt Auke de Boer om 19 uur de beiaard van het stadhuis in Dokkum.
Ook bij de andere concerten zal er steeds de combinatie van beiaard of carillon om 19 uur op het stadhuis en de om 20 uur in de Grote- Kerk zijn.
Ook dit jaar weer zijn gastmusici zijn uitgenodigd dit te verzorgen.  De stadsbeiaardiers van Vlissingen, Bergen op Zoom, Monnickendam, Bolsward zullen dit doen.  Als organist is ondermeer Henk Verhoef, organist Nieuwe Kerk Amsterdam te horen op 24 juli en zal Henk Veldman op14 augustus popmuziek op het (kerk)orgel laten horen.
De toegang is gratis. Voor het stadhuis zijn volop langs de kaden luisterplaatsen aanwezig voor het carillon concert..
Op 26 juni is het volgende concert. Organist Auke de Boer speelt een programma van licht romantische muziek met werken van Cesar Franck , Stanley en ook weer Léfebure-Wély.

Een muzikaal meditatief moment rond het orgel met Rien Donkersloot, organist Joriskerk Amersfoort
datum en tijdstip 03-07-2020 om 20:00 uur

Open Kerk