Zondag 28 juni : overstapdienst in de Grote Kerk. Zondag 28 juni : overstapdienst in de Grote Kerk.

Zes kinderen maakten de overstap van de Kinderkerk naar het Jeugdwerk: Silke, Elena, Susan, Rik, Gerrit en Jeroen. Het was een speciale dienst met een opzet die anders was dan normaal. Het thema van deze dienst was “Al die Verhalen”. Met een kleine quiz (zes vragen) konden de kinderen laten zien wat ze al die jaren bij de Kinderkerk hadden geleerd. Ds.Oosterhoff vertelde verhaaltjes over bekende figuren uit de bijbel en zodra iemand wist over wie het verhaal ging, moest je die naam roepen. Er was ook een instinkertje bij: "Hij werd geboren in Bethlehem...." - gelukkig riep niemand "Jezus!", want uit de volgende zinnen bleek dat het om David ging. De kerkenraadsleden mochten ook meedoen; gelukkig redde Frans Bakker hun eer door de persoon Rachel te noemen, de enige die de zes kinderen niet raadden. Zo werd de uitslag 5-1 voor de kinderen. Daarna vervolgde dominee Oosterhoff de dienst met minipreekjes. De kerkgangers konden na zo'n preekje zeggen bij welk bijbelverhaal de minipreek hoorde. Maar alles had natuurlijk wel een serieuze ondertoon!
Ook hadden de kinderen een actieve rol bij deze dienst. Ze vormden samen een orkest. Ze hebben Hallelujah en een Gospelmedley ten gehore gebracht.
Nadat een van de leidsters van de Kinderkerk afscheid genomen had van de kinderen met een toespraak en een aandenken voor de kinderen, werden de kinderen welkom geheten door de jeugdouderling bij het Jeugdwerk. Van hem ontvingen de kinderen een bijbel.

Kerkenraad wijk 1
datum en tijdstip 18-06-2018 om 19.30

Overleg Admiraliteitsdienst
datum en tijdstip 20-06-2018 om