Woensdag 12 augustus was de vijfde Zomerkoffieochtend in Nieuw Dockaheem.

Ergens tussen Harlingen en Lauwersoog kwam hij de betonnen hectometerplaat 23.0 tegen, in deze omgeving waar vele schapen zijn pad kruisten moest hij denken aan een van de meest geliefde psalmen in de Bijbel Ps. 23  “de Heer is mijn Herder”, een psalm van David.
Een hoopvol lied over een herder.

Gaande over de Waddendijk is er ook de verbinding met verschillende talen van het Waddengebied,
het Nederlands, het Fries – Gronings – het Bildts en de talen van de Waddeneilanden.

In rouwadvertenties wordt Ps. 23 als bijbeltekst vaak aangehaald, deze woorden bieden steun, een waardevol troostlied. Maar de woorden van deze psalm zijn toch vooral bedoeld voor onze levensweg , het ervaren van de nabijheid van de Heer hier en nu en geeft de mens weer hoop in moeilijke tijden.
God gaat met je mee op de toppen en in de dalen. Je verlangt om thuis te komen op die plek, daar waar God alles in allen zal zijn en in ons midden woont! God woont daar waar men hem binnen laat.

“ De Heer is mijn Herder, het ontbreekt mij aan niets”.
Al eeuwen lang putten mensen hoop uit deze woorden.
Psalm 23 blijft ieder nieuwe generatie aanspreken.
Soms rest je in je leven niets anders dan op zoek te gaan naar de Herder.
Het was een inspirerende morgen.

W.B.J. Janssen

Een muzikaal meditatief moment rond het orgel met Rien Donkersloot, organist Joriskerk Amersfoort
datum en tijdstip 03-07-2020 om 20:00 uur

Open Kerk