Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente Dokkum - Aalzum - Wetsens
 
 
Ihno Dragt over de geschiedenis van de Grote Kerk en de Markt Ihno Dragt over de geschiedenis van de Grote Kerk en de Markt
Een vierde boek over de Grote Kerk zit er aan te komen. De toehoorders genieten zichtbaar van de wat Ihno allemaal te zeggen heeft. Daar zitten ook geheel nieuwe inzichten bij. Bijvoorbeeld dat al vóór Bonifatius naar Dokkum kwam in Aalsum 'christelijk' werd begraven. Heel helder wordt waar de Abdijkerk en de Kleine Kercke, de huidige Grote Kerk, ten opzichte van elkaar stonden. Eigenlijk heel dicht bij elkaar, stonden. In bestrating van de nieuw ingerichte Markt wordt dat getoond. Heel bijzonder is het verhaal over 'de voorgangers' van de Grote- of Sint Martinuskerk. Prachtige vondsten, onder anderen stukken mozaïekvloer in kunstzinnige patronen, geven aan hoe reeds toen met stijl en vakmanschap werd gewerkt. Aller ogen worden geopend voor de vroegere katholieke indeling van de kerk en de latere protestantse aanpassingen. Veel moet in deze indruk van Ihno Dragts presentatie ongenoemd blijven. Wie zich wil verdiepen in wat hij aan kennis over het historisch hart van de stad heeft opgedaan kan in zijn toegankelijk geschreven en mooi geïllustreerde boeken terecht. Deze zijn verkrijgbaar in het Dokkumer Museum. Het dankbare applaus van de aanwezigen bij het overhandigen van een ferm en kleurrijk bos bloemen als erkentelijkheid voor de lezing, mag zeker als stimulans gelden voor verdere verdieping.

PR-cie.

terug
 
 
 

Inloggen


 

Een muzikaal meditatief moment rond het orgel met Mannes Hofsink, organist Nieuwe Kerk Groningen
datum en tijdstip 14-08-2020 om 20:00 uur
meer details

Open Kerk
datum en tijdstip 15-08-2020 om 14.00 uur
meer details

Kerkdienst via kerkomroep vanuit De Herberg
datum en tijdstip 16-08-2020 om 09.30
meer details

Kerkdienst via kerkomroep vanuit Grote- of Sint Martinuskerk
datum en tijdstip 16-08-2020 om 09.30
meer details

Open Kerk
datum en tijdstip 16-08-2020 om 14.00 uur
meer details

 
Links 
Vragen/opmerkingen
over deze site via:
help@pgdaw.nl

Of via formulier : LINK

Privacy

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.