Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente Dokkum - Aalzum - Wetsens
 
 
Over Auke en Anne Over Auke en Anne

Auke de Boer
Auke de Boer is sinds 1992 organist van de Grote Kerk. Daarnaast is hij werkzaam als muziekdocent en stadsbeiaardier in Groningen, Assen en Dokkum. Bij het begeleiden van kerkdiensten laat hij zich graag inspireren door het fraaie Helman-Flentrop orgel uit 1688/1979. Dit instrument eigent zich vooral voor muziek uit de 17e en 18e eeuw. Ook is hij initiator van de serie orgelconcerten in de zomermaanden op de vrijdagavond. Dat is een mooie gelegenheid om met het orgel op een andere wijze eens kennis te maken.
 


Anne E. de Bruijn
Cantor - organist Anne E. de Bruijn studeerde schoolmuziek, koordirectie, orgel en orkestdirectie aan de Conservatoria van Leeuwarden en Zwolle. Ook als componist van met name kerkmuziek is hij actief Hij is artistiek leider van het ensemble “Provocale”, onderdeel van de stichting “Promovocaal”. Onder zijn leiding hebben bijzondere muzikale projecten gestalte gekregen. In het “Bonifatiusjaar” stond een bijzonder project op stapel rond het leven en werk van Bonifatius, o.a. gezien door Lioba, een bijzondere vrouw uit die tijd. Sinds 1980 is Anne E. de Bruijn cantor-organist van de Grote of St.Martinuskerk te Dokkum. Door zijn werk als organist en als dirigent van de Martinuscantorij is een rijke liturgische praktijk ontstaan.

Anne de Bruijn is docent culturele en kunstzinnige vorming aan het “Dockingacollege” te Dokkum. Naast de lessen muziek en ckv kunnen leerlingen meedoen aan o.a. schoolkoor, schoolorkest en een theatergroep. Belangrijk in zijn lespraktijk is de aandacht voor de individuele leerling en zijn/haar mogelijkheden. Het helpen ontdekken en ontwikkelen van die mogelijkheden is een voortdurende uitdaging.
 

 
terug
 
 
 

Inloggen


 

Werkgroep gemeenteopbouw
datum en tijdstip 26-11-2020 om 19.30
meer details

Kerkdienst via kerkomroep vanuit de Grote- of Sint Martinus kerk
datum en tijdstip 29-11-2020 om 9.30
meer details

Kerkdienst via kerkomroep en livestream vanuit De Fontein
datum en tijdstip 29-11-2020 om 9.30
meer details

Moderamen Kerkenraad
datum en tijdstip 30-11-2020 om 19.30
meer details

Thema bijeenkomst 'Het Gebed'
datum en tijdstip 02-12-2020 om 14.00
meer details

 
Pastoraal Meldpunt: 06 - 2138 2081 of pastoraat@pgdaw.nl
 
Links 
Vragen/opmerkingen
over deze site via:
help@pgdaw.nl

Of via formulier : LINK

Privacy

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.