Digitaal Collecteren met Scipio

Hoe werkt de Scipio-app

Nu heel kerkelijk Nedeland digitaal kerkt lopen de servers vast, als we met z'n allen tussen 09:00 en 11:00 uur willen inloggen. Om de piekdrukte te vermijden, kunt u beter op een ander tijdstip inloggen voor een constante verbinding.

Bij een kerkdienst hoort een collecte, het is vanaf nu mogelijk om uw bijdrage digitaal te doen via de Scipio App.

Heeft u geen smartphone, iPhone, iPad of tablet, dan kunt u uw bijdrage overmaken op de volgende bankrekeningen:
NL 37 RABO 0107144425 voor Diaconie en
NL 55 RABO 0373701071 voor Kerk

De voordelen van Digitaal Collecteren met Scipio
Steeds meer gemeenteleden hebben geen contant geld meer in hun portemonnee. Dit is op te lossen met de Scipio App, u kunt snel en eenvoudig in de Scipio App een donatie doen. U heeft hiervoor binnen de Scipio App een tegoed. Is het tegoed op, dan kunt u deze direct opwaarderen. Op dat moment wordt er direct binnen Scipio Online een eenmalige incasso klaargezet die, door het kerkelijk bureau naar de bank verzonden kan worden. De opbrengsten worden – zonder tussenkomst van derden – direct bijgeschreven op de bankrekening van uw kerk.
U kunt vervolgens op een door de kerk ingesteld collectedoel een bedrag plaatsen. Dit bedrag wordt na bevestiging van het tegoed afgehaald. Gegeven bedragen blijven voor u altijd zichtbaar (handig voor de belastingaangifte).
Voor de gemeente is alleen het totaal gegeven bedrag zichtbaar. Zodoende is uw privacy gewaarborgd en is niet te zien wie welk bedrag heeft gegeven.
Daarnaast kan op elk gewenst moment een gift gedaan worden; dit is dus niet beperkt tot alleen de zondag.
De collecte periode loopt van zondag 00:00 uur tot zaterdag 23:59.
Hiermee kunnen ook speciale acties worden gehouden die gedurende een of meerdere weken beschikbaar zijn.
De werking is financieel te vergelijken met collectemunten. In eerste instantie wordt er een tegoed aangekocht. Dit wordt vervolgens verdeeld over een of meerdere doelen.

Privacy gegarandeerd
Alle gegevens zijn afgeschermd voor de buitenwereld; de ledenlijst (nog niet geactiveerd) is alleen beschikbaar voor gemeenteleden. Wilt u dit ook niet? Dan kunt u in de app zelf instellen dat uw account niet zichtbaar is voor andere gemeenteleden. De app is veilig en voldoet aan alle AVG-eisen. Zo zorgt u ervoor dat u de app kunt gebruiken op een manier die u prettig vindt.

Nog geen Scipio op uw toestel?
Zoek met uw iPhone, iPad, tablet of smartphone in de desbetreffende store naar Scipio.

na het downloaden meld u zich aan met uw e-mail adres wat u opgegeven heeft aan het Kerkelijk Bureau.
Uw App is dan klaar voor gebruik.

De App wordt de komende tijd stap voor stap verder uitgebreid.

Klik op het plaatje om het artikel te lezen

Startzondag in Bonifatiuskapel

19 sep 2021 om 9.30

Winterwerk 2. Als kinderen andere wegen gaan ........

21 sep 2021 om 20.00

Kerkdienst via kerkomroep vanuit De Herberg

26 sep 2021 om 9.30

Kerkdienst via kerkomroep vanuit De Fontein

26 sep 2021 om 9.30

29 sep 2021 om 19.00

Kerkdienst via kerkomroep vanuit De Herberg

03 okt 2021 om 9.30

Aanmelden via meevieren.nl

U kunt hier uw kerkdienst en of bijeenkomst uitzoeken en aanmelden.

Geandewei