Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente Dokkum - Aalzum - Wetsens
 
 
Een afscheid

Een afscheid

Interesse in Bijbelverhalen
 
“De grote waarde van Bijbelverhalen voor kinderen en tegelijk voor mezelf heeft me ook zo lang bij de kinderkerk gehouden. Ik begon het vertelmoment altijd met een gesprekje. Van welke leeftijd je ook bent: een goed gesprek brengt je tot elkaar. Maar ook bij je onderwerp. In ons geval het zondagse verhaal. Ik zocht het thema van het verhaal altijd eerst in leven van de kinderen: hopen, verwachten, verdriet, blijdschap, vriendschap, recht en onrecht en ga zo maar door. Om dan samen met de kinderen te ontdekken waar het thema in het Bijbelverhaal zit en bij wie. En hoe God daar bij is. Want de personen in de Bijbel zijn net als mensen van nu. God was met mensen in de Bijbel, God is met mensen nu.
Ook nam ik geregeld voorwerpen mee. Een korenaar bijvoorbeeld met korrels als zaad voor in de akkers. Als beeld in Bijbelse gelijkenis.”
 
Ondersteuning
 
Met waardering kijkt kinderkerkjuf Margje terug op de ondersteuning van de predikanten in het kinderkerk werk. Recent is dat de ondersteuning van ds. Hans Oosterhoff die verhalen uit een Bijbelboek of Kerst- en Paasprojecten toelicht via korte beschrijvingen en in teambijeenkomsten.  Met daarnaast de creatieve ondersteuning van jeugdwerker Sietske Koole die allerlei doe-activiteiten aanreikt. Eigenlijk een hele mooie combinatie.
 
Samenwerking
 
Ook de samenwerking met de Kindernevendienst commissies van De Herberg en De Fontein heeft Margjes waardering. “Met elkaar zoeken en vinden en bindingen aangaan zijn we op de goede weg. We hebben ervaren hoe goed het is om talenten en krachten samen te brengen nu de teams kleiner worden en het aantal kinderen vermindert. Die goede samenwerking geeft hoop voor de toekomst.
Dat geldt ook in toenemend de ouders, die direct en via de mail open staan voor contact en actieve betrokkenheid in activiteiten.”
 
Zorg
 
Toch heeft Margje naast alle goede ervaringen ook zorg. “Ik zie het in het onderwijs. Ik weet het van thuis. Bijbelverhalen beeldend vertellen of voorlezen is duidelijk minder geworden. Erover praten vindt ook niet meer zo plaats als voorheen. Ik zou dat graag anders willen. Eigenlijk ligt hier een uitdaging voor eenieder die de Bijbel en de geloofstraditie van waarde vindt. Die uitdaging begin bij thuis, in kerk en school door er de tijd voor nemen.”
 
Afsluiting
 
Met belangstelling zal Margje het kinderkerk werk blijven volgen. Ze zal aandacht blijven houden voor de vragen en ervaringen die daarin spelen. Haar bereidheid om met anderen haar ervaringen met kinderen, Bijbel en geloof te delen zal ook blijven. Maar van de directe en actieve betrokkenheid neemt ze nu echt afscheid. En dat doet ze met dank aan allen met wie ze mocht optrekken en met goede wensen voor hen die verder gaan met het mooie kinderkerk werk.
 
PR-cie. 

terug
 
 
 
 

Bezoek synagoge en wandeling Joods Leeuwarden
datum en tijdstip 20-01-2019 om
meer details

Kerkdiensten wijk 1
datum en tijdstip 20-01-2019 om 9.30
meer details

Kerkdienst in de Herberg en Fontein
datum en tijdstip 20-01-2019 om 9.30 uur
meer details

 
Links 
Contact
Kerkelijk bureau
Harddraversdijk 1
9101 XA Dokkum
Email: 
Telefoon: 0519-293650
  meer
 
Vragen/opmerkingen
over deze site via:


Of via formulier : LINK

Privacy

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.