Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente Dokkum - Aalzum - Wetsens
 
 
Een prachtige versierde kerstboom in de Grote Kerk Een prachtige versierde kerstboom in de Grote Kerk

Dat ging relatief vrij snel en in een mum van tijd hadden we deze prachtige boom al op de aanhanger liggen. Spanband en een veiligheidsnet eroverheen en op naar de Grote Kerk, maar niet voordat we nog even hebben genoten bij de familie Osinga aan de keukentafel van een lekkere verse bak koffie met een stuk speculaas erbij. Familie Osinga kan overigens nu weer genieten van een ruim uitzicht nu de boom weg is en meer lichtinval in de woonkamer.
Ondertussen waren kosters Liskje de Boer en Ankie Wiersma al druk bezig samen met Jaap van der Horn, Anders Rozendal, Aldert Nagel, Frans Bakker en Bram Borstlap met de voorbereidingen in de kerk. Want er komt uiteraard wel wat om de hoek kijken, het is niet zomaar wat! De kerstversiering moest onder een laag stof vandaan worden getrokken, grote trappen erbij om de prachtige engel weer in de top te kunnen plaatsen en uiteraard checken of de elektrische kaarslichtjes nog allemaal werkten.
Nadat wij de boom van de aanhanger hebben gehaald en de auto plus aanhanger even naast de kerk aan het manoeuvreren waren kwam Hiltsje Bosch aangelopen met wat lekkers voor bij de koffie. Dit is een jaarlijkse traditie en dat waarderen wij elke keer weer enorm!
Tjerk Dijkstra had er al voor gezorgd dat de staander van de zolder was gehaald en konden gelijk de boom in de staander zetten. Dit is even een specialistisch klusje en daarna stond hij al te stralen. Ook zonder versiering een prachtige boom! Inclusief de staander ruim 7 meter hoogte. Dus dat werd even een uitdaging. Maar door de jarenlange ervaring is dit uiteraard een makkie! Het versieren verliep vrij vlot en zo nu en dan kwamen er ook nog enkele gemeenteleden een kijkje nemen. Romana Monsma, mijn vrouw, kwam ook even langs met onze kinderen. Rienk-Jan, onze oudste, heeft zelfs even geholpen door een mooie grote rode kerstbal in de boom te hangen. Ook Geke Boelens kwam even kijken nog of alles goed ging en was zeker niet te beroerd om nog even te helpen hier en daar.
Tussendoor hebben we ook in de kerk nog even genoten van een lekker bakje koffie met wat lekkers erbij gekregen van mevrouw Hiltsje Bosch. Een gezellige morgen met ons allen en het eindresultaat is wederom een prachtige versierde kerstboom welke u allen kunt gaan bewonderen in de Grote Kerk.
Vanaf deze plek wil ik alle vrijwilligers hartelijk bedanken voor de inzet en hulp en speciaal ook dank aan familie Osinga voor de mooie boom! En aan u allen alvast mooie feestdagen toegewenst!
Met een hartelijke groet,
Edwin Monsma 
terug
 
 
 
 

Inloophuis - Martinushuis (Grote Kerk)
datum en tijdstip 19-02-2020 om 14.30 uur
meer details

Kerkdiensten PGDAW
datum en tijdstip 23-02-2020 om 09.30
meer details

Kerkdiensten PGDAW
datum en tijdstip 01-03-2020 om 09.30
meer details

Kerkdienst in de Grote Kerk met ds. J.P. Oosterhoff - 1e zondag 40 dagentijd
datum en tijdstip 01-03-2020 om 09:30
meer details

Eetgroep
datum en tijdstip 04-03-2020 om 17.30
meer details

 
Links 
Contact
Kerkelijk bureau
Harddraversdijk 1
9101 XA Dokkum
Email: 
Telefoon: 0519-293650
  meer
 
Vragen/opmerkingen
over deze site via:


Of via formulier : LINK

Privacy

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.