Even voorstellen

Zoals jullie in de vorige Geandewei hebben kunnen lezen ben ik op 1 september benoemd als jeugdwerker in de PGDAW. Velen zullen mij kennen in de gemeente omdat ik al een aantal jaren actief ben in het jongerenwerk binnen de gemeente.
Toch wil ik mij voorstellen aan die mensen die mij niet kennen en mij motivatie met jullie delen om deze baan aan te gaan.
Ik ben 46 jaar en getrouwd met Harald. We hebben 3 kinderen (17,16 en 13) en wonen aan de Rietgans in Dokkum. Ik werk met demente ouderen.
Een aantal jaren geleden kwam ik tot ontdekking dat ik het werk in de kerk steeds leuker en interessanter begin te vinden en door gesprekken met verschillende gemeenteleden ben ik uiteindelijk in 2017 begonnen met een studie HBO-theologie.
Voor de zomervakantie kwam de vraag van de jeugdraad of ik ook zou willen solliciteren naar de vacature van jeugdwerker. Hier heb ik over nagedacht en ik kreeg steeds meer het gevoel (zowel vanuit de gemeente als daarbuiten) dat ik deze uitdaging aan moest gaan.
In het gesprek met de jongeren bij de sollicitatie kwam ik erachter dat jongeren graag betrokken willen worden bij de kerk. Ik hoop dat ik een verbinding kan maken tussen de jongeren en de gemeente.
Maar ik wil ook een verbindende factor zijn waardoor kinderen en jongeren zich gezien voelen binnen de gemeente.
Hoe dit allemaal moet? Daar heb ik jullie als jongeren maar ook u als gemeente nodig!!
Laten we samen en met elkaar het jeugdwerk dragen en elkaar ondersteunen.
Schroom niet contact op te nemen voor vragen, zorgen of gewoon, omdat u of jij daar behoefte aan hebt.
Jongeren en ouderen, graag tot ziens,

Renetta Jansma Hiemstra
Email: jeugdwerkerdokkum@gmail.com