Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente Dokkum - Aalzum - Wetsens
 
 
Gezamenlijke Startzondag en Gemeentezondag

Gezamenlijke Startzondag en Gemeentezondag

De muzikale medewerking van Joëlle en Johanna Schönrock, Janke Trientsje Dijk, Jouke Douwe de Vries en Auke de Boer benadrukte nog eens wat gezamenlijk mogelijk is. De uitleg van ds. Hans Oosterhoff van Marcus 9: 30 – 37, geactualiseerd naar de omgang van mensen met elkaar, het gemeenteleven en de toekomst van gezamenlijk Dokkum-Aalsum-Wetsens motiveerde geheel tot 'Een goed gesprek' in de tafelgroepen. Dat goede gesprek werd gevoerd aan de hand van vier raak gestelde vragen. Met als rode draad de kernvraag: 'Hoe kun je in de gemeente samen met anderen goede (gespreks)bijdragen geven?'

De kinderen maakten concreet personen van draad en pitriet. Hún gezamenlijk werkstuk werd na afloop gesymboliseerd in een hart. Een symbool dat ook op andere plaatsen en momenten op de Startzondag terug zou komen.Na het liturgische deel van de Start- en Gemeentezondag werd in de kerk onder leiding van Auke de Boer een verrassende, muzikale quiz gehouden. Daarnaast gingen drie groepen op GPS – speurtocht door het centrum van Dokkum. Jongeren die thuis zijn in de E-wereld namen het voortouw. Leuke vragen en opdrachten zaten in een begeleidende envelop. Iedereen kon meedoen. Op verschillende markeringspunten – een straathoek of een brug – stond keurig aangegeven wat er aan de beurt was. Het eindbeeld gaf een rebus, waarvan het woord 'Samen' de goede oplossing was. De Zijl bij het stadhuis was het eindpunt. Ook groepen uit De Herberg en De Fontein kwamen, langs andere routes, hier uit. Waarop vlot een kleine fotosessie in 'hartopstelling' wordt georganiseerd. Met een passend slotwoord van jeugdouderlinge Renetta Jansma – Hiemstra met als thema 'Samen', werd de speurtocht afgesloten. Een klein symbooltje, waarin de drie wijk gemeenten wederom een hart vormen, kregen alle deelnemers mee naar huis en om uit te delen in de eigen kerk. Na afloop van de Start- en Gemeentezondag spraken enkele jongeren van onze wijkgemeente hun waardering uit naar jeugdouderlinge Mirjam Gardenier – Dupon: “Graag volgende jaar weer zoiets. Maar liever vaker nog dan één keer per jaar.”

PR-cie.

terug
 
 
 
 

HERDWD-catechesegroep
datum en tijdstip 11-12-2018 om 16.00
meer details

Inloophuis
datum en tijdstip 12-12-2018 om 14.30
meer details

Eetgroep Grote Kerk
datum en tijdstip 12-12-2018 om 17.30 uur
meer details

 
Links 
Contact
Kerkelijk bureau
Harddraversdijk 1
9101 XA Dokkum
Email: 
Telefoon: 0519-293650
  meer
 
Vragen/opmerkingen
over deze site via:


Of via formulier : LINK

Privacy

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.