Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente Dokkum - Aalzum - Wetsens
 
 
Grote Kerklezing door Mounir Samuel op donderdag 29 oktober in de Grote Kerk aanvang: 20.00 uur

Fotograaf: Ernst Coppejans
Grote Kerklezing door Mounir Samuel op donderdag 29 oktober in de Grote Kerk aanvang: 20.00 uur

Verloren Vergeving

Terwijl de wereld verhardt, de mens steeds meer voor zichzelf kiest, landen lijnrecht tegenover elkaar staan en verschillende bevolkingsgroepen elkaar het licht niet in de ogen gunnen, veranderen we allen in kleine ommuurde eilandjes. Teruggetrokken in onze loopgraven bereiden we ons voor op de volgende tegenslag, de volgende uithaal of stoot, de volgende relationele klap.

We zijn een samenleving die op drift is geraakt, waarin STER-reclames ons waarschuwen voor hufterig gedrag en Coca Cola reclames ons eraan moeten herinneren dat we ook kunnen glimlachen.

Maar glimlachen doen we steeds minder.

We verwijten de ander onze eigen tekortkomingen. Schuiven de schuld af op de politiek, de media, de generatie van onze ouders of de passiviteit van onze kinderen. Durven de ander - de vreemde, het onbekende - niet in de ogen te zien, bang voor de confrontatie met onszelf. Maar waar komt die afkeer en woede vandaan? Is zij niet slechts een projectie van eigen angst en onzekerheid?

In een land waarin het gebeier van de kerkklokken als een groot irritatie-punt wordt gezien is het tijd voor het luiden van de noodklok. Weg met die muren van verdeeldheid. Weg met die pantservoertuigen voor de deur van ieder huis. In deze bevlogen toespraak pleit Mounir Samuel voor de terugkeer van de kern van een tweeduizend jaar oud Evangelie. Namelijk die van vergeving van God naar mens, van mens naar mens en van het eigen gekniesde geweten.


www.moniquesamuel.nl
Twitter: mctsamuel
Facebook: mctsamuel

 

terug
 
 
 
 

Kerkenraad wijk 1
datum en tijdstip 18-06-2018 om 19.30
meer details

Overleg Admiraliteitsdienst
datum en tijdstip 20-06-2018 om
meer details

Inloophuis
datum en tijdstip 20-06-2018 om 14.30
meer details

Gebedsgroep
datum en tijdstip 20-06-2018 om 19.00
meer details

 
Vacature Jeugd- en jongerenwerker
Klik voor meer informatie op onderstaande
LINK
 
Links 
Contact
Kerkelijk bureau
Harddraversdijk 1
9101 XA Dokkum
Email: 
Telefoon: 0519-293650
  meer
 
Vragen/opmerkingen
over deze site via:


Of via formulier : LINK

Privacy

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.