Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse gemeente Dokkum - Aalzum - Wetsens
 
 
Wilt u koffie, of liever thee?

Wilt u koffie, of liever thee?

Twee enthousiaste dames ziet u hier: Coba van der Horn (l) en Jelly Bottema (r). Waarom kijken zij zo vrolijk? En wat doen ze voor de kerk?

Welnu: zij behoren tot de groep vrijwilligers die koffie en thee schenken voor de mensen die in het Martinushuis vergaderen. Kunnen die daar dan niet zelf voor zorgen? Vast wel. Maar dat mensen zoals Coba en Jelly dat voor hen willen doen, vinden vergaderaars heel prettig!

U vraagt zich misschien af: waarom doen zij dit? Hun antwoord is duidelijk: je leert andere mensen kennen, je werkt met hen samen, je verbreedt je horizon, het is gezellig, zoveel werk is het helemaal niet, je kunt iets voor een ander betekenen en, niet onbelangrijk, je krijgt er veel voor terug.

De dames zijn deel van een hele groep (mannen en vrouwen) die af en toe, steeds met zijn tweeën, voor koffie en thee (en gezelligheid) zorgen. Veel tijd kost het niet, maar het is belangrijk werk! En dat, terwijl zij beiden ook nog ander vrijwilligerswerk binnen onze wijkgemeente doen en deden. Maar och, die paar avonden....

Lijkt het u ook iets om af en toe een (korte) avond mee te helpen? Informeer bij onze kosters!

 

terug
 
 
 
 

HERDWD-catechesegroep
datum en tijdstip 11-12-2018 om 16.00
meer details

Inloophuis
datum en tijdstip 12-12-2018 om 14.30
meer details

Eetgroep Grote Kerk
datum en tijdstip 12-12-2018 om 17.30 uur
meer details

 
Links 
Contact
Kerkelijk bureau
Harddraversdijk 1
9101 XA Dokkum
Email: 
Telefoon: 0519-293650
  meer
 
Vragen/opmerkingen
over deze site via:


Of via formulier : LINK

Privacy

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.